Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Глупак / Дурак / The Fool (2014)

Премиера в България: -
Световна премиера: 9 август 2014
Жанр: Драма
Държава: Русия
Времетраене: ~ 116 минути
Възрастова група: Деца над 16 години
Сценарист: Юрий Быков
Режисьор: Юрий Быков
В ролите: Артем Быстров, Наталья Суркова, Юрий Цурило, Борис Невзоров, Кирилл Полухин, Роман Майоров, Иван Брэд, Александр Коршунов, Ольга Самошина, Дарья Мороз

Сюжет:

Дима Никитин е представител на средната прослойка в Русия - водопроводчик, който работи в провинциален руски град и следва паралелно за строителен инженер. Живее със съпругата си, детето си и родителите си в двустайно жилище. Една нощ в общежитие, обитавано от алкохолици и наркомани, се пукат тръбите, поради процепи в стените на разрушаваща се постройка, което застрашава живота на живеещите там. Никитин се втурва да предупреди управлението на града, че хората трябва веднага да бъдат евакуирани.

В крайна сметка елитът на града - кметицата, началникът на полицията, началникът на противопожарната охрана и пр. решават не да евакуират живущите от разрушаващата се постройка, а да изгорят документите, които ги разобличават в корупция и разхищение на държавни пари, както и да убият главните свидетели.

Идеята на филма "Дурак" е да внуши на зрителите, че в Русия живеят само слабоумни наркомани, алкохолици и корумпирани политици, а незначителната по количество и влияние в обществото средна прослойка живеят по две семейства с деца в двустаен апартамент.

Още преди края на Студената война, руски дисиденти, получаваха политическо убежище на Запад, след като публикуват книги с такова съдържание. А след падане на Желязната завеса, Западът вече има възможност директно да финансира антируската пропаганда.

Интерпретиране на всички бедни хора като слабоумни алкохолици, наркомани и криминални престъпници присъства и във филма "Елена". В действителност алкохолизмът и наркоманията засягат еднакво всички прослойки от обществото. Ако наркомани бяха само бедните, то на Запад   търговията с наркотици нямаше да е забранена.


Още по темата:

Предсказания и пророчества в киното
loading...
Рецензии за филми

Филмови Жанрове

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker