Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
loading...
Colonia Dignidad – Es gibt kein Zurück
Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Колонията / Colonia / Colonia Dignidad – Es gibt kein Zurück (2015)

Премиера в България: -
Световна премиера: 13.09.2015
Жанр: Драма, исторически филм, трилър
Държава: Германия, Люксембург, Франция
Времетраене: ~ 110 минути
Възрастова група: Деца над 16 години
Сценарист: Торстен Венцел, Флориан Галенбергер
Режисьор: Флориан Галенбергер
В ролите: Ема Уотсън, Микаел Нюквист, Даниел Брюл, Вики Крипс, Джулиан Овенден, Мартин Вутке, Риченда Кери, Август Цирнер

Сюжет:

„Колонията” разказва историята на младa двойка влюбени Lena (Emma Watson) и найният приятел Daniel (Daniel Brühl), които попадат в Чили през 1973 година по време на военния преврат. Фашистката хунта на Пиночет отвлича Daniel, който помага на симпатизанти на Салвадор Алиенде в Чили, а любимата му успява да открие следите му в южната част на страната, в изолирана колония на име Дигнидад.

Представяща се за благотворителна религиозна мисия, колонията Дигнидад всъщност е концентрационен лагер, в който леви симпатизанти биват подлагани на мъчения с електрически ток и психотропни вещества, принудителен труд и биват избивани, а деца са подлагани на сексуални издевателства.

Дигнидад се управлява от Paul Schäfer (Mikael Nyqvist) - германски педофил и садист, хоби-свещенник, приятел на про-американския   диктатор Аугусто Пиночет, с който колаборира правителството на Западна Германия (ГФР).

Във филма "Colonia" единствената художествена измислица е романтичната любовна история на двамата герои Lena и Daniel. Всичко останало във филма са доказани исторически факти: Основателят на сектата Paul Schäfer (1921-2010) е бил осъден на 20 години затвор за доказани 25 случая на изнасилване на деца. А германското посолство в Чили е предавало всички, които са потърсили помощ, обратно в концентрационния лагер Дигнидад.

Бивши затворници от Colonia Dignidad, които са видяли филма, по време на представянето му на Toronto International Film Festival 2015, потвържават автентичността на изложените във филма факти и изразяват задоволство, че филмът е своеобразен паметник на жертвите на Paul Schäfer.

По отношение на драматургия, режисьорска работа, операторска работа и актьорско изпълнение, "Колонията" (2015) на Florian Gallenberger е майсторско произведение на европейското кино, което оставя в сянка повечето холивудски продукции от последното десетилетие. "Колонията" си заслужава да се гледа и от всички, които искат да научат за нещастието, което Западна Германия (ГФР) е причинила на човечеството.


Още по темата:

Предсказания и пророчества в киното
Рецензии за филми

Филмови Жанрове

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker