Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Наръчник за необвързани
Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

How to Be Single / Наръчник за необвързани

Премиера в България: 12.02.2016
Световна премиера: 10.02.2016
Жанр: Романтична комедия
Държава: САЩ
Времетраене: ~ 110 минути
Възрастова група: - деца над 12 години
Сценарист: Дейна Фокс, Марк Силвърстайн, Аби Кон
Режисьор: Кристиан Дитер
В ролите: Дакота Джонсън, Джейсън Мантзукас, Джейк Леси, Никълъс Браун, Деймън Уейънс, Лесли Ман, Алисън Бри, Ребел Уилсън, Тюзди Найт

Сюжет:

"How To Be Single" разказва историята на четири посредствени жени от типа All-American-girl.

Alice (Dakota Johnson) от четири години живее с приятеля си Josh (Nicholas Braun). Без каквито и да били конфликти между тях, Alice решава (временно) да скъса с него, за да опита сладостта на самотата в големия Ню-Йорк, да се отдаде на One-Night-Stands.

Просто така Alice си ляга с Tom (Anders Holm), който без някаква очевидна причина е любимец на жените и само като им смигне, всички са готови да си събуят гащите - просто така, защото е Ню-Йорк. В същото време старшата сестра на Alice - Meg (Leslie Mann) е застаряваща лекарка, която иска да роди дете, но без да се разделя със статуса си на самотна жена - Single. И Meg решава да забременее с донорска сперма, което скрива от почитателя си Ken (Jake Lacy).

Robin (Rebel Wilson) играе ролята на жена, която чрез постоянни купони и честа смяна на партньорите се стреми да компенсира комплекс за малоценност, относно външността си.

Lucy (Alison Brie) пък е създала собствено компютърно приложение, което автоматично ѝ подбира от различни сайтове за запознанства, най-подходящите мъже.

Но главният "протагонист" във филма е градът New York. Градът в който всички живеят без проблеми с намиране на работа, постоянно някъде тече вихрен купон, всички участници в купона са весели, безгрижни и презадоволени. По всички заведения, паркове и улици се разхождат добре облечени хора. Дори търсенето на жилище в Ню-Йорк е забавление. Ню Йорк предлага подходящия партньор за всеки вкус, било то за любовна връзка, просто за секс или за семейство.

Само трябва да знаеш какво искаш и да си избереш по собствен вкус. И за хепи-енд, един Single излет в Grand Canyon, защото в САЩ има толкова много красоти, че не си заслужава да си почерняш живота със семейство и деца.

За да причислят филма "How to Be Single" към жанра комедия, авторите са вкарали глупашки сцени, които нито са смешни, нито имат нещо общо със сюжетната линия на филма или с реалния живот извън холивудското кино:

Meg (Leslie Mann) в момента на раждане я вадят през прозореца на такси, а не пробват първо през другата врата или просто да помолят шофьора на таксито да отвори вратата. А приятелят ѝ Ken (Jake Lacy) е просто във възторг от нейната бременност (не от него). Кой нормален, млад мъж в репродуктивна възраст ще се въодушевява да възпитава чуждо дете, без никакви въпроси, без дискусии? А Lucy (Alison Brie) е толкова улисана в запознанствата чрез интернет, че изпуска ноутбука през прозореца.

"How To Be Single" е една от поредните Холивуд-приказки, много далеч от житейската реалност. Но само малцина от зрителите ще се досетят, че "How To Be Single" не е наръчник, как една жена да намери оптималния мъж или как да живее по-добре сама. За тези, които разбират, естествено филма не е предназначен. Той е предназначен за онази част от женската публика, която ще повярва на феминистката пропаганда, че за жената (особено в New York City), независимо от възрастта и външността ѝ, не е проблем по всяко време да намери мъж според вкуса и целите си. Само трябва да реши какво иска.

Това именно е характерно за манталитета на старата мома. Тя си вярва, че може винаги да постигне мъжа на своите мечти и за къде да бърза, за какво да прави компромиси.


Още по темата:

Предсказания и пророчества в киното
loading...
Рецензии за филми

Филмови Жанрове

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker