Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
8 первых свиданий / Осем първи срещи
Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

8 новых свиданий / 8 нови срещи

Премиера в България: 01.01.2015 г.
Световна премиера: 01.01.2015 г.
Жанр: Романтична комедия
Държава: Русия
Времетраене: ~ 84 минути
Възрастова група: - деца над 12 години
Сценарий: Андрей Яковлев, Михаил Савин, Дмитрий Козлов
Режисьор: Марюс Вайсберг
В ролите: Оксана Акиншина, Полина Максимова, Владимир Зеленский, Сабина Ахмедова, Евгений Кошевой, Виктор Василиев, Михаил Галустян, Сергей Беляев, Наталия Унга

Сюжет:

"8 новых свиданий / 8 нови срещи" е продължение на филма "8 первых свиданий / Осем първи срещи" (2012) режисьори Дэвид Додсон, Александр Маляревский. В "8 первых свиданий / Осем първи срещи" (2012) телевизионната водеща Вера (Оксана Акиньшина) и ветеринарят Никита Соколов (Владимир Зеленский) се женят за своите половинки и празнуват съответно на моминско и ергенско парти. След празненствата двамата се събуждат в едно легло, в мострена къща, експонирана на строително изложение. Нито той, нито тя помнят, как са се озовали там. Това се повтаря осем пъти поред и двамата имат осем първи срещи. След първото им събуждане заедно, те се скарват, набързо се обличат и тръгват навън от експо центъра. Постепенно те привикват един към друг, влюбват се и се оженват.

В "8 новых свиданий / 8 нови срещи" Вера (Оксана Акиньшина) и Никита (Владимир Зеленский) са женени от 3 години. В разгара на поредната семейна кавга, те си разменят категорично мнение по въпроса, каква трябва да бъде "добрата съпруга" и "нормалният мъж". И на следващата сутрин всеки се събужда с "идеалната половинка". Жената на Никита е изключително красива и любвеобилна блондинка, готви прекрасно и обича децата, а съпругът на Вера е грижовен мъж, бизнесмен, който ѝ носи любимите кроасани за закуска. Дилемата е с любимия или с идеалния...

Мотивът за обрата в живота им е взет от предишна поредица успешни руски комедии "Любовь-Морковь / Любов-морков" (2007, 2008, 2010).

За разлика от американските комедии (How to Be Single), в които протагонистите излизат през прозореца на колата или изпускат лептопа от балкона, за да предизвикат смях у публиката, в "Осем нови срещи" смешните ситуации произлизат от само себе си.

Например сцената, която двамата протагонисти разиграват с цел да отблъснат натрапените им от съдбата партньори, предизвиква точно обратен ефект. Както в реалния живот, когато единият от любовниците започне да се държи грубо и обидно, другият не го зарязва, а напротив - започва да му се извинява и още повече се лепи, от страх, че ще го загуби.

Също и сцената, в която Вера (Оксана Акиньшина) се прави на заспала в колата, за да я носи съпруга ѝ на ръце до дома, често се практикува (в Русия).

За повдигане на настроението се добавят и чистосърдечните (а не лицемерните) усмивки на руските актьори и не на последно място блестящо красивите руски актриси.

След четвърт-вековно насаждане на чувство за вина и комплекси за малоценност на българите, от техните западни "партньори", препоръчително е българите от време на време да се ободряват с творби на близки на тях славянски народи.


Още по темата:

Предсказания и пророчества в киното
loading...
Рецензии за филми

Филмови Жанрове

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker