Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Claudia Michelsen
Claudia Michelsen на 45 години
Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum
В ловушке В клопка In der Falle
Сексът е евтин, любовта е скъпа.

In der Falle / В клопка

Премиера: 11.11.2015 г.
Жанр: Телевизионен филм, драма
Продукция на ARD
Държава: Германия
Времетраене: ~ 90 минути
Възрастова група: FSK-12
Сценарий: Nina Grosse
Режисьор: Nina Grosse
В ролите: Claudia Michelsen, Michael Rotschopf, Bernhard Schütz, Michelle Barthel, Philipp Hochmair, Tina Engel, Werner Wölbern, Peter Franke

Сюжет:

"In der Falle / В клопка" тематизира събитията около любовната афера на най-богатата германка, собственичката на BMW Susanne Klatten/Quandt. Според "Forbes" състоянието на Susanne Klatten в момента възлиза на 18,5 милиарда долара, с което тя е на 38 място по богатство в света. За сравнение: Златният резерв на България (според Уикипедия) е 40,1 тона (2015), при цена 31.757,51 евро за килограм (2014), златният резерв на България е 1,27 милиарда евро или 1/13 от състоянието на Susanne Klatten.

Филмът "In der Falle" умишлено използва измислени събития, имена, професия и външност на героите, за да не провокира конфликт със Сузане Клатен/Кванд. Защото при неолиберализма, отделни олигарси имат повече пари и власт от самата държава. Въпреки това зрителите, както и филмовата критика знаят, че става въпрос за скандала Helg Sgarbi/Susanne Klatten.

Helg Sgarbi по прякор 'деловодителят', е швейцарски преводач, любимец на жените, който "случайно" се запознава с най-богатата германка Susanne Klatten - омъжена, майка на три деца. И двамата на средна възраст - той на 43, тя на 45 години.

Само за осем седмична любов, Helg Sgarbi успява да измуфти Susanne Klatten за 7 млн. евро. (На българката Oda Jaune и трябваха десет години да убеди Jörg Immendorff в любовта си и дори ражда дете за гаранция.)

Според медиите, Helg Sgarbi се сдобива и с още 3 милиона евро от други богати брантии. На всички разиграва един и същ сценарий, че креватните им снимки попаднали в ръцете на италианската мафия и искали от него октуп. И само една част от откупа, няколко стотин хиляди евро не му достигали и щял впоследствие да ги върне на влюбените жени.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Helg Sgarbi се преструва на разстроен, разказва че в САЩ бил блъснал с колата си дете и искали от него 10 милиона евро, за да не го вкарат в затвора. Той самят имал свои 3 милиона евро, а останалите 7 милиона ги иска на заем и ще ѝ ги върне.

"Er wirkte sehr traurig. Ich hatte Mitgefühl.
So fingen die Freundschaft und unsere
Beziehung an."
"Той беше много тъжен. Аз му съчувствах. Така
започна нашето приятелство и нашата връзка."

Susanne Klatten пред прокуратурата.

Susanne Klatten очевидно е повярвала, че на 45 години е намерила истинската, взаимната и страстна любов с неин връстник, при това милионер (Helg Sgarbi твърди, че има три милиона и не му достигат седем милиона). И Susanne Klatten от щастие дава на Helg Sgarbi 7.000.000 евро. Западните медии натрапливо наричат Helg Sgarbi жиголо. В действителност за жиголо, т.е. за секс-услуги, не се дават 7 милиона евро. Сексът е евтин, любовта е скъпа. Сексът не носи щастие, взаимната любов носи щастие. Susanne Klatten се е почувствала щастлива, защото е повярвала в невъзможна любов - успешен мъж на нейната възраст, милионер, да я е оцени като жена. Естествено жена като Susanne Klatten, която има състояние 18,5 милиарда долара, може да има и 18 годишен мъж, но тогава нямаше да повярва, че той се е влюбил в нея.

След бързия успех, Хелг Сгарби не се насища и изпраща креватни снимки/видео на Сузане Клатен, като иска откуп за тях от още 49 милиона евро, при което Susanne Klatten се обръща към полицията.

Susanne Klatten дава едно единствено интервю пред "Financial Times":

"Es war unsere einzige Chance. Anders
geht das ewig weiter. Und das halten
Sie nicht aus. Man muss sich wehren.
Ich bin froh, dass ich das gemacht habe."
"Това беше единственият ни шанс (да го
натопи на полицията - бел.р.) иначе ще
продължава вечно[...] Човек трябва да
се отбранява. Аз съм доволна, че го
направих."


В действителност Сузане Клатен се е обърнала към полицията не от страх, че Хелг Сгарби ще продължава да я шантажира вечно. Susanne Klatten е решила на емоционално ниво, не на рационално, да отмъсти на злодея Helg Sgarbi, който се е подиграл с чувствата ѝ и я е лишил от надеждата, че някой ще я хареса като жена. И независимо от последствията за нея и нейното семейство, Susanne Klatten се обръща към полицията, с което скандала става хит в СМИ.

Helg Sgarbi не предвижда емоциите на жертвата си, като очаква, че Susanne Klatten ще подходи рационално и ще плати откупа. Също както американците не предвидиха емоциите на руския народ, когато обявиха заедно с ЕС   санкции срещу Русия, в очакване че руснаците ще намразят Путин и ще изберат за държавен глава някой като Ходорковски. Вместо това, руският народ още повече се обедини около Владимир Путин и намрази Запада за това, че ги тероризира със санкции.

Helg Sgarbi получава шест години лишаване от свобода, а Susanne Klatten получава доживотно лишаване от надеждата за взаимна любов. Но жените на 40+ не трябва да се отчайват! Не е изключено тъкмо на тази възраст да намерят голямата си любов, както в американските филми жените на 40+ се развеждат, за да се омъжат за красиви мултимилионери на тяхната възраст.

Кулминацията във филма "In der Falle" е последната сцена, в която измаменият съпруг казва на неверната си жена:

"Когато видях снимките си помислих, че ние
с теб никога не сме имали такъв страстен секс."


Любовта е нещо идеално, а проституцията нещо реално.
И хората често имат склонност реалността да я идеализират.


"In der Falle / В клопка" - целият филм

Das Schweigen der Quandts


Още по темата:

Предсказания и пророчества в киното
loading...
Рецензии за филми

Филмови Жанрове

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker