Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Дженифър Лоурънс
Дженифър Лоурънс
Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Игрите на глада / The Hunger Games

Игрите на глада / The Hunger Games е квадрология (сериал), състоящ се от четири филма:
"Игрите на глада" (на английски: "The Hunger Games") от 2012 г. Режисьор: Gary Ross,
"The Hunger Games: Catching Fire" от 2013 год. Режисьор: Francis Lawrence,
"The Hunger Games: Mockingjay – Part 1"/"Игрите на глада: Сойка-присмехулка – част 1" (2014), режисьор: Francis Lawrence,
"The Hunger Games: Mockingjay – Part 2"/"Игрите на глада: Сойка-присмехулка – част 2" (2015), режисьор: Francis Lawrence.

Сюжет:

"Игрите на глада" тематизира бъдещо антиутопично общество, в което бедните, аналогично на съвременното капиталистическо общество, все повече затъват в дългове. Погасяването на дълговете във филма "Игрите на глада" се реализира чрез участие в гладиаторски игри, които служат за развлечение на господстващите и масите.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


В това дистопично общество животът на бедните е еднообразен и безсмислен, те си дояждат, като ходят на лов за дивеч в гората, от части с примитивни оръжия - лък и стрели. Всяко теглене на кредит при бедните води до нов билет с името им, в томболата за следващите гладиаторски игри, т.е. получаването на кредити ги приближава към смъртта.

Докато първите три епизода от филма: "The Hunger Games", "The Hunger Games: Catching Fire", "The Hunger Games: Mockingjay – Part 1", излагат сюжетната линия, за да примамят зрителите, то последният епизод - "The Hunger Games: Mockingjay – Part 2" се концентрира върху идеята на филма, онова за което филма е финансиран. Разярената тълпа от бедни и безправни граждани се вдига на въстание срещу диктатурата, което се проваля от това, че въстанниците отново въвеждат диктатура, след победата.

Типично за американската пропаганда е да внушава, че съвременното общество не е идеално, но е най-доброто от всички досегашни. И всички опити за алтернатива на капитализма ще завършат с провал.

В този дух пехотинците на Сорос разпространяват слухове, че руски концерни кооперират с американски лихвари, че Русия не е антагонист, а партньор на САЩ. Че единствено правилният път за просперитет е култът към лъскавите западни стоки - статус символи.


Още по темата:

Предсказания и пророчества в киното
loading...
Рецензии за филми

Филмови Жанрове

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker