Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Viggo Mortensen
Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Капитан Фантастик / Captain Fantastic

Режисьор: Мат Рос

Сценарий: Мат Рос

В ролите: Виго Мортенсен, Джордж МакКей, Аналиса Басо, Саманта Айслър, Никълъс Хамилтън

Жанр: трагикомична драма

Премиера: 08.07.2016

Страна: САЩ

Времетраене: ~ 118 минути

Възрастова група: 12 години

Сюжет:

"Капитан Фантастик / Captain Fantastic" разказва за живота на едно многодетно семейство, което е решило да живее в горите, далече от цивилизацията и самостоятелно да се справя със всичко. Живота на цялото семейство е изключително нетрадиционен. Бащата Бен обучава децата си да ловуват с лък и стрели, с нож, да изкачват отвесни скали, същевременно ги обучава и по всички дисциплини, които се изучават в училище - история, политология и пр.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Бен е поклонник на Ноам Чомски - един от най-известните интелектуалци с леви политически убеждения, критик на политиката на САЩ.

При самоубийството на майката на децата, Бен е принуден да се върне заедно с децата си обратно в цивилизацията и модерното общество. В края на филма децата се срещат с родителите на майка си - богаташи, които живеят в палати и не споделят концепцията на Бен за възпитанието на децата с леви политически убеждения.

Сцената, в която богатия дядо на децата в ярост стреля с лък с изключителна точност до главата на Бен, драматургически е без значение за сюжетната линия на филма. Но е най-важната сцена в целия филм, заради която филма е финансиран, защото внушава, че богаташите, които всъщност водят паразитен живот и не са способни на нищо, според филма са не по-зле подготвени за оцеляване в гората, от колкото бедните.


Още по темата:

Предсказания и пророчества в киното
loading...
Рецензии за филми

Филмови Жанрове

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker