Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum
"Tears of the Sun"

"Tears of the Sun"/"Плачът на слънцето" (2003) режисьор Lee Antoine Fuqua ("The Equalizer", "The Magnificent Seven"), с участието на Брус Уилис, е филм от жанра   военна екшън драма, римейк на "Седемте самураи" на Акира Куросава от 1954 г.

"Tears of the Sun" е типичен пропаганден филм, с характерни клишета и еднопластови стереотипи, епопея на високо моралните качества и жертвоготовност на американската армия, за благото на подтиснатите народи, дори ако те нямат нефт или други полезни изкопаеми.

След изложението на темата, в драматургическия център идва репликата на Брус Уилис: "Господ е забравил Африка". И естествено Америка помага на всеки, на когото на Господ не му е останало време да помогне.

Черешката на тортата в "Tears of the Sun" е спасяването сина на убития президент, който трябва отново да оглави народа, след като християните се разправят с бунтовниците-ислямисти.

Финансовият провал на кино-касите говори, че даже въодушевената от войни американска публика, не може да повярва на плитко скроената история.

Showdown на "Плачът на слънцето" е сцената с бежанци, които се опитват да преминат държавна граница, при което граничари не ги пускат, а Моника Белучи се провиква: "Пуснете ме, аз съм американка!"


Още по темата:
loading...
Пропаганден филм

Предсказания и пророчества в киното

Рецензии за филми

Филмови Жанрове

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker