Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
войници на ски
Лейтенант (2016)-целият филм
Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum
Лейтенант Лейтенант Lieutenant

Лейтенант

Режисьор: Евгени Епщайн/Евгений Эпштейн

Сценарий: Евгени Епщайн, Антон Левин

В ролите: Антон Левин, Виктор Забровский, Степан Румянцев, Сергей Бойков, Сергей Остапюк, Вячеслав Дергачев, Евгений Мендус, Александр Муштуков, Ярослав Лозяк

Жанр: драма

Световна премиера: 2016

Страна: Русия

Времетраене: ~

Възрастова група:

По мотивам военной прозы Василя Быкова
войници на ски

Сюжет:

loading...
"Лейтенант" е руски филм-драма, който интерпретира съдбата на войници на СССР, които биват обкръжени от нацистите, по време на Втората световна война.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Малобройната група съветски войници отчаяно се опитва да се присъедини към оттеглилата се 'Красная армия', при което всеки опит е увенчан с неуспех и жертви от тяхна страна. Авторите на филма "Лейтенант" интерпретират поведението на протагонистите не като героизъм, а като безплоден трагизъм на отчаяни неудачници. Филмът е гротеска на йерархичните отношения между войници, офицери и генерали в съветската армия. За разлика от филма, в действителност йерархията в армията във време на война губи своето значение.

Генералът от 'Червената армия' е интерпретиран карикатурно, той няма собствена концепция, а се хваща за идеи, които му подхвърлят самонадеяни офицери от низшите слоеве в армията. Голяма част от руските войници във филма са възрастни, без военна подготовка и с липсващи зъби, което метафорично цели да внуши на зрителите, че армията на СССР е беззъба и безпомощна.

В действителност Втората световна война, или както руснаците я наричат "Великая Отечественная война" се провежда по време на комунизма в Русия, когато здравеопазването е било безплатно и не е имало хора с липсващи зъби, както на днешно време при демокрацията, в бедните страни на Евросъюза, само богатите след 30 годишна възраст имат всички зъби в устата си.

В началото лентата започва с надпис: "При финансовой поддержке Министерства культуры Российской Федерации". Както в последствие става ясно, филмът е финансиран от онези, които водят хибридна война срещу Русия. И ако 'Червената армия' е била отчаяна и беззъба, както я обрисуват авторите на филма "Лейтенант 2016", то те самите нямаше да могат да направят този филм, защото нямаше изобщо да съществуват на този свят. Техните родители, нацистите щяха да превърнат в сапун.


Още по темата:

Предсказания и пророчества в киното

Рецензии за филми

Филмови Жанрове

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker