Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Великолепната седморка / The Magnificent Seven
Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum
Великолепная семёрка Великолепната седморка

Великолепната седморка / The Magnificent Seven

Година: 2016

Производство: САЩ

Времетраене: 133 мин.

Актьори:Дензъл Уошингтън, Крис Прат, Итън Хоук, Винсънт Д‘Онофрио, Бьонг Хон Лий, Мануел Гарсия-Рулфо

Режисьор: Антоан Фукуа

Сценарий: Ник Пицолато, Ричард Уенк

Жанр: Уестърн, екшън

Световна премиера: 8 Септември 2016

Възрастова група: FSK-16

"Великолепната седморка / The Magnificent Seven" е един от многобройните римейкове на класическия филм от 1960 г. на John Sturges.

Сюжет:

Измисленото градче Роуз Крийк живее в страх от индустриалеца-злодей Бартоломю Боуг (Питър Сарсгаард). Отчаяните му жители, водени от Ема Кълън (Хейли Бенет), наемат седем отрепки - комарджии, пияндета и разбойници - Джош Фарадей (Крис Прат), Гуднайт Робичоу (Итън Хоук), Джак Хорн (Винсънт Д‘Онофрио), Били Рокс (И Бьонг Хон), Васкез (Мануел Гарсия Рулфо) и Червена жътва (Мартин Сенсмайер), предвождани от ловеца на глави Сам Чизълм (Дензъл Уошингтън), които да им помогнат да се защитят от душманина-индустриалец Бартоломю Боуг.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Индустриалецът Bartholomew Bogue (Peter Sarsgaard) е етнически европеид, докато великолепната седморка освободители са от всички възможни човешки раси, които ги обединява както алчността за пари, така и липсата на перспектива за просперитет.

Филмът "The Magnificent Seven" на режисьора Antoine Fuqua ("The Equalizer", "Tears of the Sun") излиза just in time - в разгара на предизборната кампания в САЩ. И индустриалецът-експлоататор Bartholomew Bogue трябва да асоциира с Доналд Тръмп, докато букетът от етноси в отбора на великолепната седморка трябва да асоциира с американската нация, които ги обединява пропагандното клише на Хилъри Клинтън, че глобализмът ще донесе благоденствие за всички американци: Европеиди, афро-американци, азиато-американци, индиано-американци и дори нелегални емигранти-латиноси.
loading...
Злодеят Бартоломю Боуг дори цитира Donald Trump, като пита каква е цената на антагониста му Sam Chisolm (Denzel Washington) и казва, че всички са продажни и всеки има определена цена. Donald Trump също казваше, че политиците в САЩ са коруптни и той самият е подкупвал както демократическата партия, така и републиканската партия.

От сбирщината отрепки, наречени 'Великолепната седморка', се очаква да осмислят живота си, като направят услуга на селяните, да се отърват от индустриалеца-злодей. Също както от американския народ се очакваше да направи услуга на Hillary Clinton, да спечели изборите.

Пенетриращата глобалистка идея, че всички етноси на Земята трябва да ги обединява алчността за пари, намира своят апогей във филма "Великолепната седморка", в сцената на двубоя между двамата индианци - в случая членове от враждуващите групи, т.е. индианци има и добри и лоши, в зависимост от това за чия страна се сражават.

"Великолепната седморка / The Magnificent Seven" на майстора на киното за умствено изостанали - Антоан Фукуа, е осъвременено, бледо копие на класическия итало-уестърн на John Sturges. За осъвременяването на "The Magnificent Seven" допринася новият персонаж на жена - Emma Cullen (Haley Bennett), която не е супермен и не побеждава мъжете в ръкопашен бой, както в останалите американски филми. Все пак "The Magnificent Seven" представя минала епоха, в която феминизма все още не е бил познат.

"Великолепната седморка" няма откровени кървави сцени, но изобилства от просташки диалози, поради което германската цензура му дава предикат FSK-16. За филмовата продукция са били поканени Tom Cruise, Kevin Costner, Morgan Freeman и Matt Damon. След като всички отказват, Denzel Washington спасява филма от пълен провал.


Още по темата:

Предсказания и пророчества в киното

Рецензии за филми

Филмови Жанрове

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker