Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
loading...
Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Аутобан / Collide

Производство: САЩ, Великобритания, Германия

Времетраене: 93 минути

Актьори: Никълъс Холт, Бен Кингсли, Антъни Хопкинс, Фелисити Джоунс

Режисьор: Еран Крийви

Сценарий: Ф. Скот Фрейзер, Еран Крийви

Жанр: B-Movie, екшън-трилър

Премиера в България: 26.08.2016

Разпространител в България: bTV

Световна премиера: 10.06.2016

Възрастова група: FSK-12

Първоначално е било планирано заглавието на филма „Collide“ да е немската дума „Autobahn“, с цел да се рекламира Германия, в която на повечето места по магистралите няма ограничение за скоростта, с цел да се поощрява най-успешната немска индустрия - автомобилостроенето. Целият филм не е нищо друго освен реклама на спортни леки коли на фона на напълно нереални човешки отношения.

Сюжет:

Кейси Стийн (Nicholas Hoult) е американец - крадец на коли, който се укрива в Köln / Deutschland. Една вечер в нощен клуб той сваля изрусената барманка Джулиет (Felicity Jones), но тя му заявява, че знае той с какво се занимава и не иска да има контакт с него, докато той не започне порядъчна работа. Casey за да спечели любовта на Juliette напуска доходоносния престъпен свят и започва да се труди като бачкатор на автомобилно гробище. Двамата са щастливи и заживяват заедно в крайна бедност, в долнопробна квартира под наем.

За разлика от филма, в реалния живот е точно обратното: Жената не се интересува по какъв начин мъжа изкарва пари, а колко изкарва и при ново запознанство жената не се впечатлява от външността на мъжа, а от социалния му статус, жената не избира мъжете си на емоционално, а на рационално ниво.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Джулиет е на хемодиализа и единственото спасение е трансплантация на бъбрек, но тъй като и тя е американка, в германската болница ѝ заявяват, че не може с нейния статут да кандидатства в Германия за донор. В САЩ обаче, според филма, срещу 200 хиляди долара веднага се намира донор на бъбрек. Не става ясно този мотив във филма цели да рекламира Германия, като порядъчна държава, в която не се купуват и продават човешки органи или цели да лобира за трансплантолозите в САЩ - държавата на неограничените възможности, където всичко има (за пари).

След едномесеча любов, Кейси Стийн решава да потърси отново бившия си шеф и пласьор на наркотици Герън (Бен Кингсли), за да набави нужните 200.000$ за операцията. След като обира тръгва не по плана, Кейси се превръща в мишена на преследване от безмилостна банда, оглавявана от мафиотския бос Хейгън (Anthony Hopkins).

Casey хуква да бяга по немските аутобани, сменяйки множество спортни коли, които намира случайно по пътищата. При една от поредните катастрофи с колите, Кейси е ранен и заловен от бандата на Hagen Kahl. Хейгън го оставя в ръцете на десетина престъпници да го разпитват, но те изведнъж всички се разотиват и остава с Кейси само един от апапите, от който Кейси в ръкопашен бой се отървава и отново хуква с някоя спортна кола по германските аутобани. Кейси в бягството си бива проследяван по мобилния му телефон, но въреки това той не се разделя с него а периодически звъни от него на приятелката си.

Кулминацията на филма "Аутобан / Collide" идва в последната трогателна сцена, в която немърливо изрусената Джулиет с напълно безизразно лице заявява на гаджето си: "Аз те обичам". А той с глуповата усмивка ѝ отговаря: "Никоя жена до сега не ми е казвала, че ме бича." В този момент зрителите разбират, за какво си е струвало Кейси да рискува живота си.


Още по темата:

Предсказания и пророчества в киното

Рецензии за филми

Филмови Жанрове

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker