Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Константин Хабенски и Владимир Путин
Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum
Географ глобус пропил Географът си пропи глобуса
Географът си пропи глобуса / Географ глобус пропил

Производство: Русия

Времетраене: 124 минути

Актьори: Анфиса Черних, Иля Илиних, Константин Хабенски, Анна Уколова, Евгения Брик

Режисьор: Александър Веледински

Сценарий: Александр Велединский, Рауф Кубаев, Валерий Тодоровский

Жанр: Драма

Световна премиера: 07.11.2013

Възрастова група:

Сюжет:

Действието на филма "Географът си пропи глобуса" произтича в 2012 година, въпреки че се базира на романа «Географ глобус пропил» на Алексей Иванов, който интерпретира живота в Русия през епохата на Борис Елцин. Събитията се развиват в глухата провинция в Русия в подножието на Урал.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Главният герой Виктор Служкин (Константин Хабенский) е антигерой, 37-годишен биолог, който от безпаричие се устройва на нископлатена работа като учител по география. На съпругата му Надя (Елена Лядова) съпруга ѝ е омръзнал, както и монотонния, семеен живот, без изгледи за бързо забогатяване. И Надя му отказва секс, а започва да му изневерява с най-добрия му приятел - Будкин (Александр Робак). Будкин също е пиянде като Виктор Служкин, но за разлика от него е външно тлъст и непривлекателен като мъж.

Будкин сваля жена му на Виктор Служкин пред очите му, по особено просташки начин, като отваря гардераба ѝ и започва да вади и разглежда долното ѝ бельо. Съпругата му Надя е яростна и му крещи да изгони приятеля си, но Виктор нали си е смотан и малодушен, се усмихва дебилно и не предприема нищо да защити достоинството на жена си и своето.

Виктор Служкин не реагира и на изневярата на жена си, защото му липсва мъжко достойнство и гордост. Този мотив, който цели да унижи руските мъже като недостойни и малодушни, присъства и във филма "Левиафан" (2014), който също се приема от западната филмова критика с възторг.

В училището Виктор Служкин се опитва да сваля учителката по немски език - външно ефектната Кира Валерьевна (Евгения Брик), но и тя предпочита тлъстия Будкин. След като Будкин я изоставя, красивата Кира Валерьевна решава да му отмъсти, като му изневери с приятеля му Виктор Служкин, но той нали си е смотаняк, напива се и заспива във ваната ѝ. В училището най-красивата ученичка - Маша Большакова (Анфиса Черных) е влюбена в него и му предлага секс, но той ѝ отказва от морално-етични съображения или по-скоро защото е малодушен и смотан. Една от познатите му (Анна Уколова) му предлага бърз и разтоварващ секс, при което Виктор Служкин дори не еякулира, но и това не е проблем, че нали той е смотаняк, без мъжко достойнство.

Филмът "Географът си пропи глобуса" е високо оценен от соросоидната руска филмова критика: XXIV Открытого Российского кинофестиваля «Кинотавр» в Сочи, «Золотой орёл», «Ника». Също филмът е високо оценен и масивно рекламиран във васалните на САЩ държави, като България, които натъртват на репликата на антигероя Виктор Служкин, че с учителската му заплата му трябват 150 години, за да си купи лека кола руско произвдство: „Ако се откажа от цигарите и пиенето и спестявам заплатата си на учител, ще са ми необходими около 150 години, за да си купя автомобил - родно производство."

Авторът на статията - Елица Матеева от соросоидната медия kultura.bg дори не се опитва да прикрие русофобската истерия, с която си изкарва прехраната. Цитат: "Географът си пропи глобуса на Александър Веледински звучи „на руски” още от самото заглавие." По време на комунизма грозните жени се натискаха да влизат в БКП, при демокрацията се натискат да стават соросоиди.

Производството на лъскави леки коли е гордостта на Западната цивилизация. А липсата на просперитет и възможност за закупуване дори на собствено жилище при болшинството граждани на Запада, би трябвало да се компенсира с възможността за закупуване на лека кола, с която западняците да ходят на работа.

"Географът си пропи глобуса" цели да подпомогне интернационалния полови отбор, като осмее и унижи руските мъже и същевременно внуши на руските жени, че те всички са красавици и заслужават повече, от колкото местните мъже могат да им предложат. За тази цел героините във филма се изпълняват от външно красиви актриси, които са дори по-многобройни от местните мъже пияници. А образът на тлъстия Будкин трябва да асоциира с тлъстия американец, в който всички рускини трябва да са влюбени.

Аналогичен филм е "Faith, Love and Whiskey" (2015) който също цели да унижи местните мъже, като ги обрисува като слабоумни алкохолици и наркомани , на фона на галантния, красив и спортен американец.


Още по темата:
loading...
Предсказания и пророчества в киното

Рецензии за филми

Филмови Жанрове

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker