Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Американска идилия / American Pastoral

Производство: САЩ

Времетраене: 126 минути

В ролите: Юън Макгрегър, Дейвид Стратеърн, Дакота Фанинг, Дженифър Конъли, Узо Адуба, Моли Паркър, Валори Къри, Рупърт Евънс

Режисьор: Юън Макгрегър

Сценарий: Джон Романо. По книгата на Филип Рот.

Жанр: криминална драма

Световна премиера: 09.09.2016 г.

Възрастова група:

Сюжет:

"Американска идилия" е режисьорски дебют на Ewan McGregor. Макгрегър играе и главната роля във филма: Сиймор Левов-Шведа - фабрикантски син и любимец на мацките от гимназията. Сиймор Левов-Шведът наследява бизнеса на баща си, оженва се за красавицата Даун - Мис Ню Джърси (Jennifer Connelly) и има дъщеря Meredith "Мери" (Dakota Fanning). Идилия, за каквато всеки си мечтае.

American Pastoral
Тази идилия е помрачена от нервното заболяване на дъщеря им Мери, която заеква и на всичкото отгоре възприема на дълбоко класовата борба в американското общество. Мери се въодушевява от анархизма, радикализира се и извършва терористични действия.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Идеята на "American Pastoral" на Ewan McGregor е да внуши на зрителите пропагандното клише, че и богатите хора си имат проблеми и не са щастливи, че анархистите са терористи, които избиват невинни хора и изнасилват нервно болни тийнейджърки.

“You don’t know what a factory is, you don’t know
what manufacturing is, you don’t know what capital
is, you don’t know what labor is, you haven’t the
faintest idea what it is to be employed or what it
is to be unemployed. You have no idea what work is.”


Исторически е доказано, че терористичните акции на анархисти през 1960-те и 1970-те, при които умират много невинни жертви, са били операции на ЦРУ под фалшив флаг. И извършителите са били десни радикали.

По всичко личи, че филмът "American Pastoral" е финансиран и от лобисти от медицинските среди. Заекването на Мери се интерпретира като следствие от Комплекс на Електра. Мери завижда на майка си, бивша Мис и иска от баща си да я целува, както целува майка ѝ:

“Daddy, kiss me the way you kiss mother.”

И когато момичето заживява отделно от майка си, се излекува от заекването, въпреки че живее при тежки условия като клошар.

През 1980-те и 1990-те на Запад и особено в САЩ, много психиатри и психолози си изкарваха прехраната с психоанализа (учението на Sigmund Freud и Carl Gustav Jung). На днешно време (2017) лечение чрез психоанализа е излязло от мода, което психиатри и психолози се опитват да променят.

43 годишната Даун (Jennifer Connelly) решава да си направи пластична операция, след което изглежда 20 годишна. Сцените заснети с нея "след операцията" са long shot (отдалеч) и силно ретуширани с virtual makeover.

Освен горепосочените, "American Pastoral" перфидно прокарва още един пропаганден мотив, но за да се спази политкоректност, той няма да бъде обсъждан в таза статия.


Още по темата:
loading...
Предсказания и пророчества в киното

Рецензии за филми

Филмови Жанрове

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker