Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Купонджийки / Spring Breakers
Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Купонджийки / Spring Breakers

loading...

Производство: САЩ

Времетраене: 91 минути

Режисьор: Хармъни Корин

Сценарий: Хармъни Корин

В ролите:
Джеймс Франко, Ванеса Хъджинс, Селена Гомес, Ашли Бенсън, Рейчъл Корин

Жанр: Криминален филм, Coming of age, Феминистки филм

Световна премиера: 5 септември 2012 г.

Възрастова група: FSK-18

Сюжет:

"Купонджийки / Spring Breakers" разказва за четири американски колежанки, които жадуват да отидат на курорт, където истински да се освинят. Четирите момичета са лишени от културни интереси, за тях смисъла на живота се състои във вечен купон, секс-парти, наркотици и лъскави спортни коли. Момичетата нямат достатъчно пари, за да си позволят почивка на море и решават да оберат квартална закусвалня за целта.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Едната от тях - Faith (Selena Gomez) не е сигурна, че е правилно това което вършат, но другите я успокояват с думите: 'Just pretend it's a video game. Like you're in a fucking movie.' 'Все едно че си във видеоигра'.

"Купонджийки / Spring Breakers" не е социална сатира на целите и перспективите на младите в САЩ, както например "Елитно общество"/"The Bling Ring". По-скоро е реклама на американските курорти и издигане в култ на тинята на американското общество - гангстери, наркомани и кухи колежанки, за които блясъка, лукса и безгрижния живот е цел, която трябва да бъде постигната със всички средства.

Сексуалните връзки на младите момичета са лишени от флирт и чувства към мъжете, те се отдават на оргии, когато са пияни и дрогирани. А в трезво състояние извършват обири по бикини и с маски на Pussy Riot, за да финансират разгулния живот в Neon-Look.

За разлика от филма, в реалния живот жените не финансират разгулния си живот с въоръжени грабежи, а с проституция. И в реалния живот не за всички младежи (дори и в САЩ) купонът се състои в свинщина: Дрогиране и наливане с алкохол до повръщане.

В духа на феминизма, мъжете герои от филма са ниско интелигентни, докато жените са по-успешни дори и в престрелките между мафиозите от отделните нарко-картели. В края на филма момичетата триумфално се завръщат, седнали в суперспортната кола на убития от тях мафиотски бос.

В Германия "Купонджийки / Spring Breakers" получава възрастово ограничение FSK-18. Дистрибуторът за Германия 'Wild Bunch Germany' упражнява натиск върху комисията, след което се споразумяват филма да се показва на деца над 16 години, но при условие, че в края на филма излиза надпис, че Candy и Brit са заловени и предадени на съд. В България "Купонджийки" се показва на 16 годишни без този надпис.


Още по темата:

Предсказания и пророчества в киното

Рецензии за филми

Филмови Жанрове

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker