Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Розичка / Różyczka
Розичка / Różyczka
loading...
Производство: Полша

Времетраене: 118 минути

Режисьор: Ян Кидава-Блонски

Сценарий: Maciej Karpiński, Jan Kidawa-Błoński

В ролите: Andrzej Seweryn: Adam Warczewski / Janusz Wajner
Magdalena Boczarska: Kamila Sakowicz
Robert Więckiewicz: Roman Rożek
Jan Frycz: Oberst Wasiak
Grażyna Szapołowska: Roma Żarska
Jacek Braciak: Офицер
Krzysztof Globisz: Писател
Jerzy Kamas: Präsident des PEN-Clubs
Izabella Olszewska: Wajnerowa

Жанр: Драма

Световна премиера: 12.03.2010 г.

Възрастова група:

Сюжет:
Младата и привлекателна Kamila Sakowicz (Магдалена Бочарска), секретарка на декана в един университет, е влюбена в Roman Rożek (Роберт Виекевич), който заема висок пост във външнотърговска фирма. Първоначално тя не знае, че любимият й всъщност е офицер от тайните служби. След няколко любовни нощи, Roman Rożek предлага на Kamila Sakowicz да работи за тайните служби, като се сближи с много по-възрастния от нея Adam Warczewski, който е известен писател и университетски професор - соросоид или по-точно дисидент, защото през 1968 г. Джордж Сорос още не се е изявявал, по онова време е действал Daniel Cohn-Bendit. И Камила трябва да шпионира дъртия соросоид Adam Warczewski.

Тайните служби подозират, че Adam Warczewski е ционист и подготвя държавен преврат в Полша. Adam Warczewski наистина е западен агент, който организира подривна дейност в Полша и тайно изпраща пропагандни статии за "Радио свободна Европа". Младата красавица Kamila Sakowicz започва сексуална връзка с възрастния Adam Warczewski, който ѝ предлага да се оженят и да напуснат Полша.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


"Розичка / Różyczka" тематизира исторически събития - неуспешния опит за Цветна революция в комунистическа Полша през 1968 г. 'Март 1968' (на полски: 'Marzec 1968, wydarzenia marcowe, wypadki marcowe') е политическа криза, свързана с масови протести на студенти и интелектуалци срещу управлението на Полската народна република. Протестите завършват с вълна от антисемитизъм, след което хиляди полски евреи напускат Полша.

Характерно за тогавашните протести 'Marzec 1968' в комунистическа Полша е, че не са били протести във връзка с падане на жизнения стандарт, както например антимонополните протести в България през февруари 2013 г. 'Marzec 1968' са били също протести за евроатлантически ценности, както в България протестите #ДАНСwithme срещу правителството на Пламен Орешарски бяха протести за ценности. И ценностите бяха блокиране на 'Южен поток', за да могат американците да си продават втечнения газ на многократно по-високи цени от руския газ. И блокиране на АЕЦ-Белене, за да могат американците да си продават трикратно по-скъпия ток от ТЕЦ-Марица Изток.

Слоган на филма е:
"Който не познава историята,
остава завинаги дете, което
никога не пораства!"

Марк Тулий Цицерон (106 - 43 г. пр.н.е.)

И наистина който не познава историята, не загрява че днешните протести на соросоиди, както и протестите на дисиденти-интелектуалци срещу комунистическите режими в Източна Европа през 1960-те, са отделни действия на един и същи фарс, който се режисира от едно и също задкулисие - космополити, жадуващи за Нов световен ред.


Още по темата:

Предсказания и пророчества в киното

Рецензии за филми

Филмови Жанрове

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker