Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Жената-чудо / Wonder Woman
Гал Гадот
Производство: САЩ

Времетраене: 141 минути

Режисьор: Пати Дженкинс

Сценарий: Алън Хайнбер, Джеф Джоунс

В ролите: Гал Гадот, Крис Пайн, Кони Нилсен, Робин Райт, Дейвид Тулис, Дани Хюстън, Елена Аная

Жанр: Супергерой / Superhero, екшън филм

Световна премиера: 2 юни 2017 г.

Възрастова група: FSK-12

„Жената-чудо“ / „Wonder Woman“ е американски супермен-филм, екранизация на едноименния персонаж от комикс на издателство DC Comics от 2017 г.

Сюжет:
По време на Първата световна война, британският шпион Steve Trevo (Chris Pine) попада на остров, населен от войнствени амазонки. Steve Trevo убеждава амазонската принцеса Diana (Gal Gadot) в хуманността на делото му и двамата решават да заминат на фронта, за да накажат злодеите.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


"Жената-чудо/Wonder Woman" е Superhero film без оригинално съдържание, без анализ на отделните характери, който ползва познатите за жанра и за феминистката пропаганда   клишета. Филмът няма собствена атмосфера, нито собствена логика. Екшън-сцените са предсказуеми и скучни, музиката стандартна за жанра, актьорската игра - посредствена.

Драматургически "Жената-чудо / Wonder Woman" е създаден да впечатли ниско интелигентната публика. Героите са диференцирани в две категории: Добри и лоши. Германците са лошите, които губейки войната подготвят отмъщение с отровен газ. И виждайки на брега амазонки в секси костюми, стрелят по тях, но амазонките с лъкове и мечове побеждават въоръжените с пушки германски войници. За разлика от лошите германци, добрите британци са благородни и хуманни и жертвайки совствения си живот спасяват човечеството.

При първата среща очи в очи между амазонската принцеса (Гал Гадот) и британския шпион (Крис Пайн - "Часът на героите"), когото тя като русалка спасява от морето, зрителите очакват силни емоции, че нали амазонките никога не са виждали мъже. Вместо това Гал Гадот се усмихва лицемерно с думите "Ти си мъж!", а той ѝ отговаря "Не приличам ли на мъж?".

В сцената, когато амазонката вижда мъжа гол, зрителите също очакват от нея силни емоции, вълнение, любопитство, вместо това Gal Gadot поглежда на британския шпионин с безизразно студено лице, както светска дама гледа поредния си спонсор. Зрителите очакват да се появи любов между двамата, но това не се случва. Сцената, в която те за първи път си лягат прилича на отношения между отегчени брачни партньори, след 20 годишен брак.

Гал Гадот не е в състояние да интерпретира различни емоции, единствено може да се усмихва тъпо и да крачи, както крачат манекенките по модните ревюта.

Ако се повярва на официално публикуваната статистика, то филмът "Wonder Woman", въпреки своята посредственост, в момента (юли 2017 г.) е най-гледаният филм в Западните индустриални страни. Статистика за Източна Европа и страните от третия свят няма, тъй като хората рядко ходят на кино, а гледат предимно пиратски копия от интернет, ако въобще им остава време и сили след работа, да гледат игрални филми.

Освен касовия успех, който говори за интелектуалното ниво на населението в западните държави, "Жената-чудо" е посрещнат и от западната филмова критика, както и от българските соросоидни медии, с възторг.


Още по темата:

Предсказания и пророчества в киното
loading...
Рецензии за филми

Филмови Жанрове

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker