Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Измамените / The Beguiled
София Форд Копола
Производство: САЩ

Времетраене: 93 минути

Режисьор: София Копола

Сценарий: София Копола

В ролите:
Colin Farrell: John McBurney
Nicole Kidman: Martha Farnsworth
Kirsten Dunst: Edwina Morrow
Elle Fanning: Alicia
Oona Laurence: Amy
Angourie Rice: Jane
Addison Riecke: Marie
Emma Howard: Emily

Жанр: Драма

Световна премиера: 24.05.2017 г.

Възрастова група: FSK 12; JMK 14

Сюжет:
Действието във филма "The Beguiled" се развива по време на Гражданската война в Америка (1861 – 1865) в девически пансион, с привидно непорочни, добре отглеждани, възпитавани, хранени и обличани девойки в щата Луизиана. 11 годишната Amy от пансиона случайно в гората се натъква на ранен войник, който се сражава за Северните щати. Ролята на ранения капрал Джон Макбърни, който попада в пансиона на конфедератките, се изпълнява от Колин Фарел. Джон Макбърни (Colin Farrell) е антигерой. Ирландец, който е дошъл в САЩ като наемен войник за 300 долара. Тежко ранен и уплашен от войната, той дезертира в девическия пансион, фактически при своите врагове.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Едва съвзел се, капрал Джон Макбърни започва да флиртува с девиците, предлага да остане в пансиона като градинар, преструва се на влюбен в Miss Morrow, за да се устрои в САЩ.

Филмът е частичен римейк на "The Beguiled" от 1971 г. с участието на Clint Eastwood, Geraldine Page и Elizabeth Hartman. Но за разлика от "оригинала", София Копола ( "The Bling Ring") премахва ролята на чернокожата слугиня, не защото тя не се вписва в този свят от красиви рокли, изискани бижута, сложни прически, златни сервизи, фин порцелан и феерична обстановка, както поучават соросоидните български медии. А защото филмът е напаснат на засилващата се на днешно време расова омраза в САЩ, която те се опитват да релативират, чрез провокиране на такава, посредством заселване на бежанци в Евросъюза. Всички жени/момичета в пансиона са стилизирани злодеи, при които една афроамериканска робиня би трябвало да е съвестна и добродетелна. А филмът на София Копола цели да натърти, че всички жени, още от детска възраст са коварни, безскрупулни, лицемерни и хладнокръвни.

Жените от пансиона за девици са бели и от всички възрастови групи. Това което ги обединява е завист, омраза, лицемерие, похот, хладнокръвие и безскрупулност. Директрисата на пансиона Martha Farnsworth (Никол Кидман) от първо решава да ампутира крака на Джон Макбърни (Колин Фарел), защото той я пренебрегва пред друга жена. В последствие Martha Farnsworth предлага на подопечните си невръстни момичета, да го убият, при което нито едно от момичетата не се впечатлява, а ученичката която в началото му спасява живота, става съучастница на убийството, като отива в гората да набере отровни гъби.

Филмът "Измамените / The Beguiled" на Sofia Coppola си служи с клишета от хомосексуалната пропаганда: Жените са коварни и меркантилни, а мъжете-хомосексуалисти са готови на ласки безкористно. "The Beguiled" цели да внуши на публиката, че жените, дори и невръстните малки момичета, са коварни, хладнокръвни и безскрупулни, готови да убият мъж, само заради това, че ги е пренебрегнал заради друга жена. Подклаждане на омраза между половете цели разрушаване на семейството, което е основния градивен елемент на държавата.


Още по темата:

Предсказания и пророчества в киното
loading...
Рецензии за филми

Филмови Жанрове

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker