Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Русофобия по време на комунизма

По време на Студената война, русофобия се разпространява предимно сред народите на Източна Европа, които непосредствено са били в състава или в контакт със СССР .

През 1960-те и 1970-те имаше семейства (най-често хабилитирани интелектуалци), които възпитаваха децата си да очернят комунистическото управление, да умаловажават и осмиват руската култура и достиженията на СССР .

В разгара на Студената война - през 1960-те и 1970-те, СССР и САЩ изпращат космически кораби. СМИ публикуват снимки на летателните апарати, от които се вижда само външния дизайн, но не и техническите им данни, които естествено са тайна. И веднага 10-12 годишни деца-русофоби започваха да убеждават свои съученици, колко американските космически кораби били готини, а руските космически кораби били скапани.

Освен да очернят руската култура, тези деца очерняха и български революцинери. Разпространяваха слухове, че Христо Ботев бил убит в тила, а не в челото. Т.е. от собствената си чета, поради някакви вътрешни конфликти между четниците за пари. Тези деца разпространяваха и дезинформация, че предците на днешните българи - прабългарите, били турци и били дошли от Мала Азия на Балканите.

По време на спортни състезания, децата-русофоби очерняха руски спортистки, че били мъжествени с широки рамене, а американките спортистки били женствени и красиви. Защото само рускините-спортистки били приемали хормони.

Голяма част от тези деца-русофоби през 1980-те завършиха висше образование в Москва, след което в България получиха престижни работни места. А на днешно време децата на активните борци против Русия от 1960-те и 1970-те, са добре материално и голяма част от тях открито са в услуга на про-американската   пропаганда.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Доколко тези семейства-русофоби от 1960-те и 1970-те само са симпатизирали на Запада и от наивност са вярвали, че при капитализма биха станали милионери? И дали техните деца на днешно време са просперирали, защото американците по онова време са съставяли "бели списъци", или просто тези хора са били актьори на петата колона, на днешно време е трудно да се прецени.

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu


© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
Всички права запазени


eXTReMe Tracker