Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Sequel, Prequel

Sequel (от латински: sequi) е термин от киното, литературата, музиката, компютърните игрите, който означава продължение на предишно произведение.

Един Sequel не трябва непременно да продължава действието на оригинала, но при всички случаи има връзка с фигурите и събитията от него.

Sequel е родствен на Prequel, който интерпретира предисторията, както и Midquel (средна част), който описва времето между отделните произведения или епизоди (филми, романи). Всички те са разширение на вече съществуващо произведение, с доказан комерсиален или пропаганден успех .

Мотивация за продуциране на продължение, най-често е увеличаване на печалбата, респективно подсилване на пропагандния ефект, на вече известно заглавие, с което публиката е добре запозната.

В холивудската киноиндустрия правенето на Sequel е все по-често срещано явление. Използва се като средство за лесен касов успех. Поради това в повечето случаи продължението няма качествата на оригинала.

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
Всички права запазени


eXTReMe Tracker