Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Сексизъм

Сексизъм (от английски sexism, латински sexus — пол) е идеология и практика на дискриминация на хората по полова принадлежност. Терминът "сексизъм" се появява през 1960-те на Запад, с подема на феминизма. Терминът е образуван по аналогия на "расизъм".

От гледна точка на феминизма, сексизмът се разглежда като проява на патриархат, т.е. полова дискриминация на жените, от мъжете. Производни на половата дискриминация са мизогиния - женомразство и мизандрия - мъжемразство.

Сексисткото мислене, на днешно време е отживелица. Най-често проява на сексизъм при мъжете, е желанието за максимално кратко време да приложат на една жена всички сексуални практики - така наречената "пълна програма", при което жената да бъде унизена, като ѝ се внуши чувството за непотребност, след процедурата.
Арестуване на жена, от организация за защита правата на жените в Лондон 1914 г.
Арестуване на жена, от организация за защита
правата на жените в Лондон 1914 г.

При жените проявата на сексизъм, е желанието за максимално кратко време да извлечат от връзката си с един мъж, максимум материална изгода и/или морални усилия - ревност, конкурентна борба с други мъже, желаещи да притежават жената, с цел на повдигне рейтинга си пред тях.

При процедурата мъжът трябва да се почувства разиграван, използван, унизен и непотребен, след като е изразходвал всичките си сили и финансови средства, респективно е свършил работа, като е засилил интереса на мъже, на които жената държи.

Често проява на сексизъм е рефлекторна реакция на преживян в миналото негативен опит с противоположния пол. В този случай се наблюдава кръговрат - жертвата на сексизъм се превръща в извършител, а извършителят в жертва и отношенията между мъже и жени приличат на антагонистична игра. Феминистките акции не са нищо друго, освен афиширане на антагонизъм между мъже и жени, в човешкото общество.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


В екстремен случай на мизогиния/мизандрия, сексуалното поведение на индивида се ръководи от желание за отмъщение на противоположния пол. При мъжете често се практикува веднага след еякулация, сексуалната партньорка да бъде изгонена - (след One-Night-Stand), а на другия ден при (случайна) среща с нея в обществото, мъжа да се направи, че не я познава.

Жени обсебени от мизандрия се стремят често да се срещат с мъже, които да им плащат сметките, да им купуват   подаръци, понякога да се стига до петинг, орален секс, но до еякулация на мъжа да не се стига.

Процедурата за муфта - "разведряване" по луксозни заведения и шопинг, може да се проведе многократно, в зависимост от глупостта на мъжа. В тези случаи жената преценява критичната точка на търпението на мъжа и в момента в който той започва да се усеща, жената го зарязва и когато го срещне в обществото се прави че не го познава.

В западната сексологична литература има описани случаи на жени, които перманентно се запознават с нови мъже, договарят се с тях да правят секс и когато мъжа е възбуден, те му казват че отиват до банята, след което напускат жилището му.

Сексуален тормоз често е основан на сексизъм.


Още по темата:

Сексистко мислене

Сексистки сексуални практики

Сексистка реклама

Сталкинг

Женско обрязване

Елитни американки-войнички си публикуваха порно-селфи във Фейсбук

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
Всички права запазени


eXTReMe Tracker