Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Достъп до здравеопазване и социални придобивки

Относно достъпа до здравеопазване и социални придобивки, се съди по средната продължителност на живота, която в началото на 1970-те години се равнява на средните нива за Европейския съюз. През 1990-те продължителността на живота рязко спада и е много по-ниска от тази в ЕС и източно- европейските страни от ЕС.

Средната продължителност на живота на днешно време (2015) е още по-ниска. Но официалната статистика не я обхваща, защото е съобразена с евро-атлантическите ценности.

Според световната здравна организация за 1997 година България по здравеопазване се нарежда на 92 място по резултати от лечението, и на 102 място, когато се включат фактори като ефективност на разходите и качество на образованието.
болнични легла спрямо население
През 1944 год. здравеопазването в България е разполагало
на 10 000 души с по-малко от 20 болнични легла,
През 1990 год. здравеопазването в България разполага
на 10 000 души с повече от 100 болнични легла.
През 2007 год. здравеопазването в България разполага
на 10 000 души с малко над 60 болнични легла, т.е. с 40% по-малко, от колкото преди прехода. Но това не е проблем, тъй като при капитализма стационарен престой в болница могат да си позволят само пенсионери. Работещите в частни фирми, често не ползват даже и годишен отпуск.

Copyright:www.aliceswonderland.eu
Още по темата:
Жизнен стандарт
Покупателна способност
Ценообразуване
Инфлация

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
Всички права запазени


eXTReMe Tracker