Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Достъп до качествено образование

Относно достъп до качествено образование, се съди по броя ученици и ниво на неграмотност.

По данни на НСИ учащите от 1-12 клас за 2008/2009 година са били 815.842, малко по-малко, от колкото са били през 1930/1931 год. - 850.628, при положение че населението на България 1930 година е било под 6 милиона, а 2008/2009 г. населението е повече от 7 милиона. За сравнение през 1990/1991 год. учениците от 1-12 клас са били 1.366.927 души, т.е. почти два пъти повече, от колкото на днешно време.

Според изследване от организацията PISA (OECD), 51% от 18-годишните българи не са прочели нито една книга през живота си. 22% от тях са в категорията на т. нар. "номинално неграмотни" - четат със затруднения. И 28% са функционално неграмотни - четат, но не разбират смисъла на това, което е написано.

Според проф. Петър Иванов (цитиран от БТА), 80% от работодателите в България са с начално или средно образование. Този факт насажда стереотип за преуспял човек - необразован, некадърник, дилетант в професията си - характерно за Celebrity Culture. Липсата на образование у работодателите в България поражда и страх у тях, да назначат служител с по-висока квалификация от тяхната, което от своя страна води до неефективност на предприятията и спад в икономиката, а с него и спад в жизнения стандарт.

Рестрикция в образователната система, в условията на демокрация, не е следствие от липса на пари или некадърно управление. Напротив, ограничаване достъпа до качествено образование за масите, цели тяхното оглупяване, защото тъпака се манипулира и управлява по-лесно, от интелигентния и образован човек.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


"Най-големият враг на всяка пропаганда е интелигенцията"
Йозеф Гьобелс - министър на пропагандата на Нацистка Германия.Още по темата:

Дисгеника в Източна Европа
loading...
Стандартът на живот в Източна Европа

Жизнен стандарт

Покупателна способност

Ценообразуване

Инфлация

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker