Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Собствено жилище

Според пирамидата на Abraham Maslow и йерархичното подреждане на човешките потребности, след нуждата от въздух, вода и храна, човек има нужда от топлина и защитеност, т.е. от собствен дом.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Възможността за закупуване на собствено жилище не се включва в нито една световна класация за жизнен стандарт, тъй като развитите индустриални държави култивират прослойка на безимуществени граждани - прекариат.

През 1969 год. средна месечна заплата (по данни на НСИ) е съставлявала 117,17 лева, а една гарсониера в София се е продавала за 5000 лева, т.е. 42,67 месечни заплати. Като се има предвид, че средна заплата са получавали над 90% от населението на България.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Според НСИ средната месечна заплата за София през 2012 год. е 1074 лева (за страната 750 лв.), а една (панелна) гарсониера в София в крайните квартали, през 2012 год. се продава за 60000 лева, т.е. 60 месечни заплати. Но Националният Статистически Институт не указва каква част от населението получава 1074 лева заплата и не указва, че над 40% от младите до 25 годишна възраст, са безработни, а 41% от работещите, работят за минимална заплата - 236 лв. За 90% от българите, средната заплата на НСИ - 1074 лева, е американската мечта.


Още по темата:

Реални доходи на населението

Жизнен стандарт

Покупателна способност
loading...
Ценообразуване

Инфлация

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker