Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Тодор Живков
Бай Тошо
Тодор Христов Живков alias Тошо / Бай Тошо / Тато (1911 - 1998) е български политик от БКП и 50-ият министър-председател на България.

В периода от 1954 до 1989 г. (в продължение на 35 год.) е партиен вожд на единствената управляваща партия БКП - първи секретар, по-късно генерален секретар на Централния комитет на Българската комунистическа партия (ЦК на БКП), председател на Министерския съвет от 1962 до 1971 и председател на Държавния съвет от 8 юли 1971 до 17 ноември 1989 год. на Народна Република България (НРБ).

За клана Живкови - Тодор Живков, дъщеря му Людмила Живкова, сина му Владимир Живков и бившата му снаха Маруся Мирчевска, се знае малко и техни снимки, както и снимки на техни съпрузи (съпруги), любовници, роднини и домашни прислужници, оскъдно са публикувани. Както се знае малко за клановете Ротшилд, Рокфелер и световното задкулисие.

Докато Владимир Живков и по времето на социализма имаше имиджа на черната овца, то при падане стандарта на живот след 1990 година, образа на Тодор Живков започна да се митологизира.

През социализма Тодор Живков имаше реномето на досаден клоун, който разсмиваше народа с необразоваността и селския си диалект. А на днешно време на Бай Тошо му приписват липсата на безработица, ниските цени при социализма, безплатното медицинско обслужване и безплатно образование, сведената до минимум наркомания, криминална престъпност и проституция и най-високия, за цялата българска история, жизнен стандарт.

Днес Бай Тошо го възпяват като пророк на комунизма, в противоположност на Желю Желев, който тласна България в бездната на прехода.

"Ако отчетем, че светът е бил разделен на 2 части -
Варшавски договор и НАТО, ако приемем, че след
Втората световна война сме останали на страната на
"Варшавския договор", мисля, че Тодор Живков е направил
максимума България да се развива добре и да няма
такива тежки инциденти както в Чехия и Унгария,
където са умирали хора."

Бойко Борисов

Ако отчетем, че светът след края на Студената Война е "разделен" само на 1 част - НАТО, и че България е най-бедния член на НАТО, това означава че всички правителства, след тодор-живковското, са направили максимума България да се развива зле. През комунизма България е била равнопоставена част от империя, при демокрацията България е част от санитарен кордон.

България през 1990 г. е заемала 27-мо място в света по Индекс за човешко развитие, през 2014 г. България заема вече 59-то място в света.
Леонид Брежнев пали цигарата на Тодор Живков
Леонид Брежнев пали цигарата на Тодор Живков

loading...
Не е известно Тодор Живков да е взимал самостоятелно решения, които да не са били продиктувани от Москва. Това, което е известно, е че в страните от Варшавския договор, Москва поддържа най-висок стандарт в ГДР, а най-нисък в самия СССР. Поради това и много рускини по онова време се омъжват за българи, защото в България стандарта на живот е бил по-висок, от този в СССР. С падането на жизнения стандарт в България, в условията на демокрация и Евросъюз, браковете между рускини и българи стават анахронизъм. За сравнение: средна заплата 2011 год. в Русия - 721 евро, в България 300 евро.

Но поддържане относително по-висок стандарт в България, от колкото в СССР, е следствие от тогавашната политика на Москва, не на Тато.

През тодор-живковско време има българи, които отиват на работа в Коми, където получават по-високи заплати, от местните руснаци. Това предизвиквало възмущение и завист, които пререствали понякога в конфликти между руснаци и българи. По онова време има и българи, които отиват на работа в ГДР, за 25% по-високи заплати, от колкото в България и по-ниски цени на храни, от колкото в България.

Докато Борис Сакскобургготски и Георги Димитров са се разхождали свободно по улицата, то Тодор Живков от средата на 1970-те вече се придвижваше в колона от 7-8 автомобила, от страх от атентант. А средата на 1980-те, при изяви на публични места, милицията проверяваше публиката за звукозаписващи устройства, защото Бай Тошо не четеше речите си както Росен Плевнелиев и понякога говореше глупости.

Още през 1970-те дисидентите пускаха слухове, че Тодор Живков се бил подмладявал с кръв от млади мъже. Същото пропагандно клише, на днешно време се публикува в казионните медии, за бившия севернокорейски ръководител Ким Ир Сен. За достоверност се цитира книга на някаква си доктор Ким Со Йон - емигрирала в Южна Корея.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


При "неофициалното посещение" в България на Владимир Живков - синът на Тодор Живков, по повод погребението на Иван Славков, някои медии в България публикуват изказвания на Владко, относно баща му Тодор Живков. Според твърденията на Владимир Живков, Бай Тошо не бил детрониран на 10-ти Ноември 1989, а на 9-ти Ноември сам си бил подал оставка, под давление на Михаил Горбачов.

Съществува практика, USA & Co. преди да нападнат с войска или агенти на ЦРУ да инсценират "Цветна революция", да предлагат на непослушни политици да напуснат страната си. Това стана известно в процеса "Арабска пролет 2011".

"Be nice to America. Or we'll bring democracy to your country."

На 17 март 2003 американският президент George W. Bush предлага на Садам Хюсеин заедно със синовете си Udai и Qusai, да напуснат страната, защото в противен случай ще има война. Удай Хюсеин реагира на ултиматума, като предлага на Буш и неговото семейство, те да напуснат САЩ.

Подобни предложения получава и президентът на Белорусия - Александър Лукашенко (Источник: RuFox):

"На прошлой неделе пригласили одного из наших,
кто якобы имеет доступ ко мне, и просят передать,
что мы вашему президенту обеспечим все с
американской стороны: и старость, как президенту
Украины"


"...Поканили един от нашите, който смятали че има достъп
до мен. И го помолили да предаде, че ние на вашия
президент, ще обезпечиме всичко от американска страна:
и старост, както на президента на Украйна."

- по думите на Лукашенко

През февруари 2012 западните СМИ събщават за проект, да предложат на президента на Сирия Башар ал-Асад, да емигрира. На 01.06.2012 при срещата с Владимир Путин в Берлин, управляващата от дълги години Ангела Меркел предлага Русия да предостави на Башар ал-Асад политическо убежище.

Но за това тайно предложение, обществеността научава едва през юли 2012, когато руския външен министър Сергей Лавров при срещата си с външния министър на Германия Гидо Вестервеле, съобщава че приема предложението като шега и се надява, че не разкрива нищо секретно. И Лавров пита, дали Германия не би предложила политическо убежище на Bashar al-Assad.

През 2011 "Times", "Figaro" и "International Herald Tribune" публикуват колективни изявления на Sarkozy, Cameron и Obama:

'Muammar Gadaffi must go first before the dialogue is incorrect.'
'Кадафи трябва да си отиде, преди диалога да е станал некоректен.'
Леонид Брежнев и Тодор Живков Палатът на Тодор Живков
Палатът на Тодор Живков


Може да се предположи, че и в онази мрачна за клана Живков 1989, на Тодор Живков, както и на Николае Чаушеску, е било предложено страните им да бъдат окупирани от САЩ, в замяна на прония за децата им в САЩ.

И това предложение не е било от Михаил Горбачов, а от онези, които имат традиция да предлагат, преди да изпратят безпилотни самолети и снайперисти. И очевидно Бай Тошо излязъл по-разумен от Nicolae Ceaușescu и Slobodan Milošević и недочакал диалога да стане некоректен.

"[...]Каква власт бе? Кой ми я е дал тази власт?
Руснаците ми я дадоха и пак те си я вземаха?
Какво можех аз да направя? Да не съм като този
лудия да ме стрелят[...]
" (има предвид Чаушеску, б.р.)

Тодор Живков в разговор пред Петър Бояджиев
в началото на 1992 година,
в дома му на улица "Секвоя" – София.

Когато Титаник потънал, с него потънал и капитана на кораба - Edward John Smith. Когато България започна да потъва 1989, синът на Тодор Живков бе първият, който напусна България.

"Когато един кораб започне да потъва,
плъховете са първите, които се разбягват."Още по темата:

Тодор Живков - последното интервю 1997г.

Управлението на Тодор Живков

Изявления на Тодор Живков

Тодор Живков и "Саратовска система"

Георги Димитров

Андрей Луканов

Желю Желев

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker