Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Ъндърграунд

Ъндърграунд (от английски underground - подземен) е понятие, което характеризира различни направления в изкуството и културните традиции, които не са ориентирани към масите, с което и не се причисляват към мейнстрийм, творят се независимо и често представляват противокултура.

Това не означава непременно, че ъндърграунд е извън сферата на преобладаващата популярна култура и масмедии. В епохата на Celebrity Culture съществуват различни направления в изкуството, като например атонална музика, абстрактен експресионизъм в изобразителното изкуство, селфи във фотографията, които възникват привидно спонтанно, като протест срещу установените през вековете догми.

Наскоро става известно, че творци - авангардисти в епохата на Студената война, са били финансирани от Рокфелер и ЦРУ, с цел деградиране и манипулиране на обществото (виж филм: Използвани и манипулирани - творци в мрежата на ЦРУ).

Underground стилове в поп-музиката: Hardstyle, Hardcore Techno, Black Metal, Grindcore, Gothic Rock, Industrial, Horrorcore, Hardcore-Punk, Noise. В началото си: Alternative, House, Techno, Hip-Hop. Underground стилове в изобразителното изкуство: Graffiti, Streetart, Artist-Run Space, Alternative Space.

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
Всички права запазени


eXTReMe Tracker