Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Лубрикация

Лубрикация (на латински Effusum vaginale или lubricare) е отделянето на вагинален секрет от бартолиновите жлези (Glandulae vestibulares majores) при жената или при мъжа (предеякулат), при полова възбуда.

Вагиналната лубрикация възниква по време на главната фаза на сексуална възбуда и действа като смазка за улесняване на половия акт.

При недостатъчно отделяне на секрет при жената, става въпрос за недостиг на лубрикация. Недостатъчна лубрикация най-често е следствие от липса на полова възбуда при нехаресване на партньора, но може да бъде и функционално смущение при жената. Болки по време на куитус или даже вагинизъм, биха могли да са последствията.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Недостатъчна лубрикация може да бъде и органично обусловена, например смущение на фазата на възбуждане, вследствие хормонално смущение - недостиг на естроген, например през климактериума или вследствие комплекс за малоценност. В последния случай жената реагира нормално на полово дразнение по време на петинг, но в момента на започване на половото сношение, лубрикацията изведнъж се преустановява. Това се случва най-често при първото полово сношение с нов партньор, вероятно от мисълта, че мъжа вече е взел всичко от нея.

Лубрикацията зависи много от нивото на потоотделяне при жената, което е индивидуално и жени, които имат слабо потоотделяне, често имат и оскъдна лубрикация.


Още по темата:

Симулиране на полова възбуда

Сух секс

Фригидност

Оргазъм

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker