Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
loading...

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Девственост в миналото

Тъй като в миналото (не рядко и на днешно време) девствеността се е смятала за чест и гаранция за порядъчност на жената, в много култури следите от кръвотечението при дефлорация по време на първата брачна нощ, са били показвани публично, като доказателство за честта и порядъчността на девойката. В България този обичай се е наричал "блага ракия".

Казват, че девствеността е като доверието.
Един път загубиш ли я, загубена е завинаги.

Девствеността на жената преди брака се смята в много култури и религии за особена ценност. Поради това много лекари по света си изкарват прехраната с хименопластика - хирургическа реконструкция на химена, чрез която жената да се изкара девствена.

За епохата преди Втората световна война, в България са известни случаи на скандали и дори разводи, когато първата брачна нощ се окажело, че булката не е девствена. Защото в България, вследствие Османското владичество, не е имало традиция, младоженката да бъде обезчестявана от феодала, характерно за Западна Европа - Ius primae noctis.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


По време на социализма темата за девствеността се отбягва от мейнстрийм- медиите, тъй като според социалистическия морал жената не е стока и към нея не може да се предявяват претенции да е запечатана и да не е ползвана.

Въпреки официалната политика и през социализма е имало жени, които са прибягвали до хименопластика, за да прикрият миналото си.


Още по темата:

Девственост в миналото

Кървене при дефлорация

Симулиране на девственост

Девственост и морал

Девственост в съдебната пректика

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker