Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Нацисти в окупирана Франция
В окупирана Франция през Втората световна война,
германците били баровци, а французите - чикиджии.
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Баровец

Баровец означава мъж, който разполага с достатъчно финансови възможности, да направи една жена щастлива, респективно да ѝ намира постоянно мъже с финансови възможности.

Думата баровец, вероятно произлиза от думата бар - мъж, който ходи често по барове. В средновековието не е имало барове и се е употребявала думата чорбаджия - който яде чорба.

Произходът на думата вероятно е от проститутския жаргон на 1950/1960-те. По времето на комунизма посещението на нощен бар се е смятало за престиж.

Според някои източници думата баровец произлиза от цигански език - "baro" на цигански означава голям, главен, т.е. големец или глава, т.е. главатар.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


На английски "Well off", на немски "gutsituiert". Синоним на думата "баровец" е "широко скроен" или "с голямо сърце". Изразът "широко скроен" може да се употребява и в смисъл на великодушен, не дребнав. В случай че "широко скроен" или "с голямо сърце" присъства в текста на женска обява за запознанство, вероятно става въпрос за жена, която търси мъж, готов да хрантути нея и децата ѝ. В този случай става въпрос по-скоро за стереотипа nice guy, догато баровец е по-скоро bad boy.
loading...
Синоними на баровец: ВИП, VIP, големец, пич, конте, ташкар, паралия, богаташ, тузар, Playboy, мутра, соросоид, от голямото добро утро.

Антоним на баровец е чекиджия, в миналото - гяур.

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker