Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Кой започва Втората световна война?
Хитлер анексира Судетите-1938
Хитлер анексира Судетите 1938


Според авторитетни западни историци, Втората световна война започва на 01.09.1939 с нападението над Полша. В този момент Япония вече воюва на границата със СССР и Китай.

Според пропагандата на неолибералите, Втората световна война започва с Договора Молотов - Рибентроп от 23 август 1939 г. и с някаква тайна част от него, за която високоморалните САЩ и Великобритания не били знаели. Някои соросоиди отиват още по-далеч с русофобската кампания, като твърдят, че СССР са се готвели първи да нападнат Германия и като доказателство разказват, че Сталин бил поръчал нови ботуши на Съветската армия. А жертвите от Втората световна война били по-малко от жертвите от комунизма, според неолибералите.

loading...
В действителност Втората световна война започва с Мюнхенското споразумение (Mnichovský diktát) от 29/30 септември 1938 година, което договаря отдаване на Судетска област от Чехословакия на Германия. Населението на Судетската област е смесено - чехи и немци. След като Германия губи войната, немското население на Судетите бива изгонено от Чехословакия.

На Мюнхенското споразумение взимат участие премиерът на Великобритания Невил Чембърлейн, премиерът на Франция Едуар Даладие, райхсканцлерът на Германия Адолф Хитлер и премиерът на фашистка Италия Бенито Мусолини. Представители на Чехословакия не са били поканени, също както български представители не са били поканени 60 години по-рано на Берлинския конгрес.

Освен, че представители на Чехословакия не са били поканени, те не са били и информирани за договореното орязване на границите ѝ. На 30.09.1938 германците само съобщили за взетото решение на президента на Чехословакия Едвард Бенеш, който се досетил, че не може да очаква подкрепа от Запада и според негови изказвания "в случай че не се подчини, го очаква война при която не само ще загуби суверенитета си, но и народът ще бъде умъртвен".

Copyright:www.aliceswonderland.eu


В замяна Франция и Великобритания получили документ от Германия, с обещания да не се воюва срещу тях, аналогично на 'Пакта за ненападение' (Договора Молотов - Рибентроп) между Германия и СССР.

Характерно за 1930-те е сдържаната политика на САЩ, Великобритания и Франция, по отношение на демилитаризирането на Германия, според Версайския договор от 28 юни 1919 г. През 1930-те Западните държави са в икономическа рецесия поради дефлация, което в крайна сметка довежда до подпалване на Втората световна война.

"If we see that Germany is winning
we ought to help Russia, and if
Russia is winning we ought to help
Germany, and that way let them
kill as many as possible."

Harry S. Truman 23.06.1941

"Ако видим че Германия печели, трябва
да помогнем на Русия, но ако Русия
печели, трябва да помогнем на Германия,
и по този начин да ги оставим да избият
колкото се може повече хора."

Хари С. Труман - 33-тия президент на САЩ.
Цитат, публикуван в "The New York Times" (24 юни 1941 г.);
също и в "TIME magazine" (2 юли 1951 г.)


Още по темата:

Война

Видове войни
loading...
Правила за водене на война

Изнасилвания по време на война

Деца от окупация

Нацистки експерименти с човешки същества

Масови протести в Япония срещу американските войници

Партизанска война

Войните, в които България участва след освобождението от Османско робство

Война и полов отбор

Евгеника

Жертвите от Втората световна война

Участието на България във Втората световна война

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker