Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
евгеника
Previous Next
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Финансиране на евгеника

Rockefeller Foundation финансира (преди началото на Втората световна война) проекти по евгеника на Kaiser-Wilhelm-Gesellschaft zur Förderung der Wissenschaften e. V. (KWG), Max-Planck-Institut für Hirnforschung в Нацистка Германия, както и швейцарския расов-хигиенист и изследовател по евгеника - Ernst Rüdin.

Най-известни имена от германските проекти по евгеника, са Otmar Freiherr von Verschuer, както и неговият асистент Josef Mengele. Otmar Freiherr von Verschuer се ползвал с голям авторитет в американските (псевдо)научни среди по евгеника. Йозеф Менгеле е изпращал на проф. Отмар Фершуер резултатите от експериментите, в това число и части от телата, очите на жертвите от Аушвиц.

След капитулацията на Германия, Фершуер бива рехабилитиран и освободен от наказателна отговорност. Менгеле първоначално бива интерниран от американците в лагер в Schauenstein, след месец и половина бива преместен в друг лагер в Helmbrechts, а след две седмици бива освободен, въпреки че е бил в списъка на военнопрестъпниците. С фалшиф паспорт, под името "Fritz Hollmann", Йозеф Менгеле успява да се укрие, първоначално в Бавария, след това в Аржентина, Парагвай и на края в Бразилия.

Copyright:www.aliceswonderland.eu
Още по темата:

Кой започва Втората световна война?

Участието на България във Втората световна война

Жертвите от Втората световна война

"Премълчаваната история на САЩ" - Документален филм на Оливър Стоун,
за започването на Втората световна война.

Деца от окупация

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker