Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Реклама

Рекламата на днешно време почти никога не се опитва да въздейства върху рационалното и логично мислене на човека, а върху неговите инстинкти. Целта е чрез повокиране на определени емоции, да манипулира хората да взимат ирационални решения. Ако хората мислеха рационално, щяха да купят по-малко от половината стоки, които произвежда индустрията.

Основни действащи лица в рекламата, както и в пропагандата, са деца, които имат задача да провокират майчиния инстинкт. Преди започване на война, пропагандата на държавата - агресор, разиграва сценарии на пострадали деца от диктаторите в държавата, която планира да нападне:

Темата секс, е също много важна за средствата за масова информация, защото отклонява вниманието на публиката, като се прицелва в инстинкта за размножение, който веднага изключва рационалното мислене на хората.

Рекламата цели манипулиране на човешкото поведение. За тази цел, рекламата въздейства върху самосъзнанието на масите. В зависимост от целевата насоченост, рекламата въздейства върху различни компоненти на самочувствието на потребителите.

Например рекламата на стоки от областта на козметиката, демонстрира стотици ретуширани лица и тела, с единствената цел да ги противопостави на лицата и телата на потребителите, като ги убеди, че те са тлъсти, бледи и некрасиви. Защото само в случай че потребителите не са доволни от своята външност, козметичните концерни могат да продадат стоките си. От начало разрушават самосъзнанието на хората, чрез налагане на напълно нереален идеал за красота, след което ги лъжат, че техните продукти ще им помогнат да се чувстват по-добре.

Както всяка пропаганда и рекламата не действа на всеки. Този който е снимал топ-модели, знае че идеални хора не съществуват. Този който е поставял професионален грим на топ-модели, знае че хора с идеална кожа не съществуват. Идеала е продукт на професионални фотографи, осветители, визажисти, видеомонтажисти.


Реклама в интернет

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
Всички права запазени


eXTReMe Tracker