Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Самолетоносач Адмирал Кузнецов
Самолетоносач Адмирал Кузнецов
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Самолетоносач

Самолетоносач е военен кораб, от който военни самолети могат да излитат и да кацат. Самолетоносачите са основата на ударни групи, с които една нация може да провежда нападателни военни операции по целия свят, без да има обща граница или военни бази в конкретните държави.

Самолетоносачите нямат приложение за отбрана, за борба с тероризма, а единствено за нападение над чужди територии, с които държавата агресор няма обща граница. Самолетоносачите, поради габаритите си, са трудно маневрени и лесно уязвими. Поради тази им особеност, практическо приложение самолетоносачите имат единствено за нападение срещу малки и военно слаби държави. За военно силните държави самолетоносачите са лесна плячка. Затова приоритетно самолетоносачи са на служба в държави с неоколониални амбиции.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


В света има 37 активни смолетоносача, които са на служба в 12 държави, от които 24 самолетоносача (65%) служат на САЩ. Русия и Китай разполагат с по един самолетоносач, а Северна Корея, Куба и Иран не разполагат с нито един самолетоносач.
Още по темата:

Списък на самолетоносачи

Подводница

Военен бюджет

Равновесие във въоръжаването

Въоръжаване на България
loading...
Военни сателити

Междуконтинентална балистична ракета

Крилата ракета

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker