Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Телевизия
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Телевизия

В 1950-те години е изобретено ново оръжие, което по мощност превишава всички останали оръжия за масово унищожение. Това е оръжие за масова лъжа и то се намира директно в жилищата на хората.

"Само лъжата се нуждае от подкрепата на държавната
власт, истината устоява от само себе си."

Бенджамин Франклин

Хипнотизиращият виртуален свят от цветния телевизор, "информира" масите чрез две основни информационни агенции: Ройтерс и Асошиейтед Прес - и двете собственост на един клан. До ден днешен светът зависи от тези две най-големи информационни агенции, които се контролират от картели, посредством техни конгломерати. Тези конгломерати са производители и на оръжие, като например General Electric Company, които печелят от войни.

Основен пълнеж в програмите на телевизиите са телевизионните сериали. Те се произвеждат с минимални разходи и по правило имат голям идентификационен потенциал - зрителите се отъждествяват с героите от филма. Сюжетът на ТВ-сериалите са битовизми. С възпитателна цел се използват мотиви на любов между бедни и богати („Забранена любов“ - "Нова телевизия"), трогателни истории на хора, които са започнали от нула и са станали милионери, благодарение на таланта си или просто поради чиста случайност - темата за американската мечта.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Освен чисто пропагандна трактовка, темата за любов между бедни и богати може да бъде третирана и от истински произведения на изкуството, като например филма на Серджо Кастелито (Sergio Castellitto) "Не мърдай" - оригинално название "Don`t Move". Но такива филми са скъпи и по правило не се излъчват по телевизия.

Телевизионните филми не могат да се причислят към категорията изкуство. Филми с художествена стойност се излъчват по телевизия само по изключение.

"Die Nivellierung und Verdummung von Wahrnehmung,
durch das normale Fernsehen stattfindet."

Helmut Hartwig

Хелмут Хартвиг, професор по естетическо възпитание в Университета по изкуствата в Берлин, поддържа становището, че телевизията нивелира и затъпява възприятията на хората.

Все още в слабо развитите държави, голяма част от населението гледа ежедневно телевизия и живее с мисълта, че се информира за окръжаващия свят, че това, което се съобщава и показва по телевизията е официално и вярно. Все едно да гледаш порнографски филми и да си мислиш че натрупваш сексуален опит.

Този феномен на низшите слоеве на обществото се тематизира във филма "Прешъс", оригинално заглавие - Precious: Based on the Novel "Push" by Sapphire (носител на 58 награди, от които 6 Оскара).

Порно-каналите поради своята непригодност за пропаганда, не се финансират от лобисти, затова никога няма да има безплатна порно-телевизия. Телевизии, които поради нисък рейтинг започват да излъчват еротични предавания, спечелват публиката, но губят имиджа си. Този проблем на дадения момент се решава от торент-сайтовете в интернет. Посетителите на Торент сайтове търсят пиратски програми, музика и филми и между другото си "качват" и по някой пропаганден филм.


"Най-добре се различават
телевизииите, по прогнозата
за времето."

Woody Allen


Още по темата:

Кой е собственик на Нова телевизия

Кой е собственик на bTV

Печалбите от частните телевизии

Изобретяване на телевизията

Телевизионни зрители

Частните телевизии

Откривателя на радиото
loading...
История на БНТ

Триизмерна телевизия

Телевизионни стандарти

Филм/Видео/Аудио енциклопедия

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker