Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Телевизия
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Частните телевизии

В духа на демократизирането на България в 1993 година се откриват частни телевизии, на голяма част от които седалището им даже не е в България. Чуждестранни медии, като например известната от времето на Студената война диверсионна медия "Deutsche Welle", получават възможност да "инвестират" в превъспитанието на българите.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Както изглежда, в последно време Deutsche Welle не плаща както в миналото и българските телевизии се преориентират към турските сериали, както компаньонките предлагат услугите си на този, който заплати най-високата цена.

Частните телевизии се издържат официално от реклами на стоки, а в действителност от лобисти, политически партии и най-вече от чужбина.

България е най-бедната   държава от Европейския Съюз, но с най-много частни телевизии. Всеки който желае, може да си отвори телевизия, както и да разруши основите на кооперацията в която живее, за да превърне жилището си в магазин или квартална кръчма.

Голяма част от телевизиите в България формално имат традиционната структура на телевизия - редактори, репортери, оператори, видео-монтажисти, звукорежисьори. Излъчват новини, телевизионни предавания и сериали, както всички останали. Репортерите и водещите им обаче са момичета за развлечение. Журналистическата карта им гарантира достъп до политици, бизнесмени, а излъчването по сателит е промоцията им за клиентела от цял свят.

Подобно на утвърдената практика публичните домове/заведенията за table-dance, да си разменят дамите, за да не омръзват на постоянните клиенти, в телевизиите в България водещи и репортерки, периодично сменят една телевизия с друга. Понякога редакторките и репортерките в частните телевизии в Бългрария, могат да имат журналистическо образование, но това не е условие за заемане на длъжност.

Широко разпространена практика в България е, млади жени с привлекателна външност, да започват работа като водещи на предавания по телевизията, напълно безплатно. Но дори и тези, които работят по договор, получават по-ниски заплати от останалите служители в телевизията. Аналогично на дамите, които се снимат в Playboy, което за тях е трамплин за контакти с богати мъже.

При подобни условия работят и стриптизьорките в цивилизованите страни: Или се събличат пред публиката безплатно или срещу минимално заплащане. Пари се плащат само за секс.

В случай че някоя телевизия вече не се гледа от българската публика, подпалват колата на водещата и рейтинга ѝ веднага се покачва.


Още по темата:
loading...
Печалбите от частните телевизии

Финансиране на средствата за масова информация

Телевизия

История на БНТ

Триизмерна телевизия

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker