Кукувичи деца при хората
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Кукувичи деца при хората

Според публикации на Karen Strier от университет Wisconsin/USA, при животни, които се размножават полигинно (горилата), най-високостоящият в йерархията самец е баща на 85 % от децата. Но и при маймуните, които се размножават моногамно, над 50 % от децата са кукувичи деца.

Официални статистики за хората не съществуват, курзират само предположения от 3,7% до 30% кукувичи деца в Европа, но вероятно при хората не е по-различно, от колкото при маймуните. За мюсюлманските държави е характерно кукувичите деца да са от брат или баща на съпруга, което силно затруднява провеждане на ДНК-тест за бащинство, поради общи гени между роднини.

В Германия се предполага, че 25 % от децата нямат родствена връзка с бащите си. Ако се приеме, че средно жените раждат по 2 деца, то при 25 % квота кукувичи деца, половината от мъжете на Земята отглеждат поне едно чуждо дете, без да подозират. От това следва, че рискът от измама във всички други човешки дейности е многократно по-малък, от колкото риска на мъжа да му пробутат кукувиче дете. А доверие относно изневяра, не може да се има дори и на собствените родители.

Щетите от една финансова или имотна измама се изчисляват в пари. Щетите от кукувичи деца имат действие на информационна стерилизация на мъжа, който отглежда чужди деца, с надеждата че са негови.

От гледна точка на еволюцията на организмите на Земята, паразит е по-добре приспособилият се, т.е. по-успешният, а гостоприемник е неудачника. И този, който отглежда кукувичи деца е наудачник. А онзи, който му ги е пробутал - житейски успешен. Или както е прието разговорно да се нарича - пробивен.
loading...
При животните гнездовият паразитизъм се базира на неспособността на птиците да броят яйцата си. При хората - неспособността на мъжете да проумеят, че те не са най-голямата любов в живота на съпругите си. Хората по принцип имат склонност да вярват в това, в което им се иска да вярват.

"»Glaube« heißt Nicht-wissen-wollen,
was wahr ist."

Friedrich Nietzsche

"»Вяра« означава да не
искаш да знаеш истината."

Фридрих Ницше

Но жените биха се възмутили, ако съпрузите им поискат да направят ДНК-тест за бащинство. Та нали връзката между мъжа и жената е основана на доверие. На спечелено доверие се основават и всички измами. И измамниците също се възмущават, когато жертвата прояви недоверие.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Известно е, че повечето омъжени жени изневеряват на съпрузите си. Понякога се случва да забременеят, без да го желаят и дори не знаят от кого са забременяли - от съпруга си или от любовника/любовниците си. В случай че любовника е добре познат на съпруга, често жената решава да направи аборт, защото съпруга ѝ може да намери прилика между детето и любовника ѝ. В други случаи жената решава да забременее от любовника си и за целта убеждава съпруга си, че иска да си родят (второ) дете.


Още по темата:

Кои мъже отглеждат кукувичи деца

Изневяра

Деца на любовта

Закон за кукувичите деца

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker