Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum
Капитализм Капитализъм

Икономически и социални кризи при капитализма

Характерно за капитализма е, че икономиката или се развива добре или има криза. И когато има криза, икономиката не може допълнително да се натоварва с увеличение на заплати и социални придобивки. А когато икономиката се развива добре, тогава не трябва да се смущава растежа ѝ, с повишаване на заплати и социални придобивки за работниците.

Характерно за валутите е, че понякога повишават, понякога понижават курса си. Но когато това се случи с валутите на държави с евро-атлантически ценности, повишаване валутния им курс е признак на икономически възход, а понижаване на курса е признак на повишаване износа им на стоки. Т.е. и едното и другото са позитивни явления, но само ако се отнасят до Запада.

Също повишената активност на антиправителствени протести в държавите от Запада, се дължи на свободата на словото и политическите възгледи в тези държави, а не на разтящо социално неравенство.

Copyright:www.aliceswonderland.eu
Още по темата:

Разлика между робовладелски строй, феодализъм и капитализъм

Пазарна икономика

Пост-капитализъм

Животът при социализма

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker