Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Детски филми

Детски филми за телевизия, кино или DVD, са филми предназначени за деца. По отношение на тематиката и стила, почти не съществуват ограничения, в сравнение с филмите за възрастни. Изключение правят само порнофилмите, които имат възрастови ограничения.

Често във филмите произведени специално за деца, действието се отнася до млади зрели хора. Децата още повече от възрастните, се нуждаят от идентификация на собствената си личност с герои от филма. Но не всеки филм, в който главния герой е дете, е подходящ за деца. Като диференциране, семейните филми са насочени към цялото семейство.

В случай, че филмите за деца са направени с добри намерения, целта им е да разкажат на децата нещо за света около тях. Да развиват и насочват фантазията им и евентуално някакви познания да получат. Често се цели зрителите като реакция на главния герой, да формират своето самосъзнание и ценностна система.

Филми за деца се произвеждат както анимационни, така и реални филми. Почти всички филмови жанрове намират приложение в реалните филми за деца. Както любовни филми, филми за война, филми за животни, Roadmovie или даже криминални филми. Елементи на филми на ужасите, съществуват в по-мека форма и във филмите за деца. Редица детски филми, предимно американски, са чисто екшън-филми ("Деца шпиони" "Spy Kids").

По правило като филми за деца се класифицират тези, в които проблемите на края на филма не се решават с насилие и не триумфират тези, които упражняват насилие.

В съвременното постиндустриално общество това правило важи само за произведения на изкуството, предназначени за богатата прослойка от населението. А богатите не винаги целят да възпитават децата на бедните на добрини. И филми, които се разпространяват безплатно като пиратски копия чрез интернет, са предназначени предимно за бедните. А "безплатно е сиренето само в мишеловките".


Детски филми:
loading...
Търси се съпруг за мама 1985

"В царството на пълнолунието" / Moonrise Kingdom 2012


Още по темата:

Филмови жанрове

Анимационни филми

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker