Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Цветни революции
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Каква е разликата между българите на прехода
и българите преди прехода? Разликата е, че на
българите преди прехода не им се е налагало да
ходят по протести, за да могат да си плащат сметките.Кой стои зад протестите

Вследствие протестите в България през февруари 2013 год., правителството на ГЕРБ си подава оставка. Новото правителство, избрано през май 2013 г., планира да рефлектира на исканията на народа за минимална социална справедливост, което обезпокоява американските корпорации и техните подставени фирми - собственици на животоподдържащите отрасли и всички национални блага.
Таня Илиева
Протестите #ДАНСwithme в България срещу правителството на Пламен Орешарски, започнали през юни 2013 г. формално са протести, срещу избирането на Делян Пеевски за началник на разузнаването. В съзнанието на прекариата, разузнаване е жанр в киното. А за интелигенцията, разузнавателни служби са онези служби, които събират компромати за населението, независимо от това кой им е началник и коя политическа партия управлява.

Делян Пеевски не е познат на широките маси, но се заканва да наруши утвърдената в България от 23 години традиция, всяко следващо правителство да не прави обществено достояние далаверите на предшестващото.

Според Financial Times "новите протести в България са различни. Сега протестират образованите, а не както през февруари - гладните."

Достатъчно е да се замени думата "образованите" с думата "привилегированите", за да се разбере какво "Файненшъл таймс" иска да каже на българите. Защото на протестите през февруари 2013 год. имаше много лекари, учители, а за тях трудно би могло да се твърди, че не са образовани. Според проф. Петър Иванов, 80% от работодателите в България са с начално или средно образование (цитиран от БТА). Това означава, че привилегированите в България съвсем не са образовани.

През февруари 2013 протестираха потърпевшите от високите цени за енергоснабдяване, през юни 2013 протестират онези, които се издържат от високите цени. Т.е. протеста от юни/юли/август и т.н. през 2013 г. в България е контрапротест, на протеста от февруари 2013 год.

Онези, които получават осемцифрена комисионна по сметка в швейцарска банка от приватизацията на националните блага, не искат да споделят богатството си с останалите. Логично е те да са и обезпокоени, че началника на ДАНС не е тяхно момче.

И всяко ново решение за увеличаване на майчинските, увеличаване на детските надбавки, на помощите за хора с увреждания, на замразяване на пенсионната възраст и пр., налива масло в огъня. А предлагане от БСП на референдум за прекратяване на концесията на Софийска вода, действа върху френските "инвеститори" - Veolia Water, както антибиотик действа върху бактерии.
civil disobedience Bulgaria 2013
Когато правителството гласува актуализация на бюджета, чашата на търпението прелива и протестите се радикализират (приказката "Тримата щастливци"). Защото паразитите не могат да станат тревопасни. Това обаче западните медии не отразяват, те продължават да твърдят, че протестите били срещу Делян Пеевски.

loading...
Само "червени боклуци" се загрижват за социално слабите и за демографския колапс. Истинските демократи приватизират и малкото останали държавни предприятия, отдават ги на "съюзниците" и договорират българския народ за десетилетия напред, да изкупува продукцията им на тройни цени и да погасява кредитите им. (ТЕЦ-Марица Изток)

За простодушните, "червени боклуци" и "комунисти" са онези, дето в миналото били ограничавали хората да се сдобиват с лъскави западни коли. Но на средно интелигентните е ясно, че така наречената левица съвсем не цели ляво управление. И търговски контакти с Русия нямат нищо общо с комунизъм и лява политика. Управлението на Путин е дясно управление и привличане на руски предприемачи няма да донесе комунизъм, а конкуренция на Запада, който от четвърт век има монопол във всички сфери на българската икономика и (суб)култура. Монопол, с който Запада се е сдобил на безценица и няма намерение да го споделя.

Трубадурите на "Новия Световен Ред" поучават, че протестиращите били от народа. Само не уточняват за коя част от народа става въпрос. Защото тези, които обсъждат в кой магазин хляба е по-евтин, не са чували за Делян Пеевски и едва ли се замислят кой е шеф на разузнаването. Тези, които работят по 12 часа на ден тежка и непосилна работа, едва ли имат време да се замислят че България била имала разузнаване.

За да създадат илюзия, че са патриоти, а не паразити, подплашени от новото правителство да им намали благинките, Full-time-демонстрантите развяват българското знаме и носят плакати с надпис "Не сме платени", подобно на агенциите за недвижимо имущество, чиито обяви започват с "!!! РЕАЛНА ОБЯВА !!!". Агенции за недвижимо имущество и брокери, за които всеки знае, че пускат фалшиви обяви.

Не е нужно да са платени, те много добре знаят кой им гарантираше щастлив и безгрижен живот и кой внася смут в идилията.

Вече през юли 2013 броят на участниците в протестите, както и интереса на обществото към тях започва да намалява и за да поддържат стратегията на напрежение, "четниците на Сорос" за освежаване пускат атракция на полугола жена, подобно на "доброволките" в дискотеките, които участват в конкурси за най-красиви цици. Протестиращата, която си показва едната гърда и покрития си с акне гръб, очевидно имитира рисунка на Eugène Delacroix. Развява някакво знаме, което не се вижда добре, но логично е да е било знамето на НАТО, като се провиква на интервал от 15-20 секунди : "Свобода!" и "Европа!"

Медиите публикуват снимка на голата жена, но очевидно не знаят, че тя била топ-модел. Чак на другия ден става известно, че гвоздея на "Off-Off-Broadway" спектакъла се нарича Таня Илиева. Според жълтата преса, Таня Илиева живеела в Ню-Йорк и се издържала с моделинг. Вероятно е пристигнала по поръчение на "съюзниците", да подпомогне класовата борба, а и малко гол пиар, няма да навреди на бъдеща топ-модел от висшата мода, стига много да не си показва фурункулите по гърба.

Към края на юли медиите вече съобщават за насилие и публикуват снимки на протестиращи с "окървавени" от сценична кръв лица и еуфорична усмивка. Сценичната кръв се разпознава по това, че не се съсирва както истинската.

В началото на август, разголването отново се възражда, след като проливането на сценична кръв не доведе до очаквания ефект и на соросиадата дефилират сороститутки, които инсценират ревю на Body painting.

Напъните за съхранение на "Новия Световен Ред" продължават и на концерта на ветерана на психеделичната музика от "Пинк Флойд" в София. Дори самият Роджър Уотърс иска оставка на правителството, което си е поставило за задача да намали цената на тока за българите.

Практиката ЦРУ да използва и финансира за пропагандата си хора на изкуството, не е нова. След края на Втората световна война, за антикомунистическата пропаганда се подбират творци - както ляво ориентирани (немския писател Heinrich Böll, английския писател George Orwell), така и бивши нацисти - Herbert von Karajan, дисиденти - Александър Солженицин. Ролята на тези творци е да положат основите на Celebrity Culture.

В началото на ноември 2013 протестиращите пред Софийски Университет разиграват класически трик, познат от играта "Тука има - тука няма": Пенсионер прави дарение от 500 лева, след което протестиращите му ги връщат.

"Ранобудните студенти", както казионните СМИ ги наричат, в действителност съвсем не са студенти. И ако някой се съблазни от мисълта, да отиде на протести с цел да забърше някоя студентка, ще бъде разочарован. Средната възраст на "Ранобудните студенти" е 55 години.

За разбуждане на "Ранобудните студенти", "Off-Off-Broadway" на Джордж Сорос добавя в програмата си жонглиране с огън.

На 11.11.2013 год. репортер на BNews заснима бившия американски посланик Джеймс Пардю, на излизане от окупирания Софийски университет. Каква е била целта на посещението му - да ги смъмри за вандалщината или е пристигнал да донесе на "ранобудните студенти" зелени банички да се подкрепят, все още не е известно.

Как точно е влязъл господин Пардю, след като окупиралите университета не пускат пиле да прехвръкне, също не се знае. Може да е полседвал примера на Моника Белучи, от холивудската продукция   "Tears of the Sun", която в Showdown на филма, се опитва нелегално да премине държавна граница, като се провиква: "Пуснете ме, аз съм американка!"

Средата на декември 2013 интересът на хората да участват в протести намалява и организаторите включват 15 годишни деца, подобно на нацистите в края на Втората световна война.

Протестите от юни/юли/август... 2013 драматургически много приличат на Цветните Революции. След провеждане на демократични избори, тълпа от професионално координирани и поддържани от западните медии "патриоти" искат оставка на правителството. В Украйна и Грузия демонстрантите раздават цветя на милицията. В България протестиращи поставят бутилки с вода и рози пред поставените на пост полицаи. В последното действие на постановката, бива сформирано ново правителство, което открито се поддържа от САЩ.

А поддръжка от западните медии за протестите даже не е необходима. Българските национални медии са достатъчни, те вече четвърт столетие служат безропотно на "Big Brother".

За българите ново правителство даже не е нужно. Правилното правителство го е имало в недалечното минало, само че българите не са имали благоразумието да гласуват пак за него.

Тъй като вече четвърт век всички български правителства са доказали своята преданност към САЩ, протестите в България имат за цел не да променят геополитическата ориентация, а да я консервират и защитят от лирични отклонения.

В последните години нарастват лиричните отклонения от "правилния път": САЩ освобождават единствената си веонна база в Еквадор през 2009, а през 2014 година САЩ освобождават и военната си база в Киргизстан.

След протестите в България, през октомври 2013 год. започват антиправителствени протести в защита на западните "инвеститори" и в Унгария. Правителството на Виктор Орбан е въвело допълнителни данъци за интернационални концерни (от ЕС) "инвестирали" в Унгария, както и понижаване с декрет от държавата на цените за енергия. По думите на Орбан "борба за свобода, която унгарците водят срещу Запада".

През юли 2013 (три месеца преди започване на протестите), шефа на националната банка на Унгария György Matolcsy, изпраща писмо до председателя на IMF - Christine Lagarde, с указания Международния валутен фонд да закрие представителството си в Унгария. Кредита от 20 милиарда евро, който Унгария е получила от МВФ през 2008 г., го е погасила една година предсрочно.

По подобен начин Владимир Путин бе обявен от Запада за диктатор, след като през 2001 год. реши Русия предсрочно да погаси дълговете си към МВФ.

Още през 2010 г., когато партия "Fidesz" спечели изборите в Унгария, Запада негодуваше под предлог ограничаване свободите на медиите в Унгария. Три години по-късно става ясно, че под свобода Запада разбира свободно повишаване цените за енергоснабдяване във васалите си. И протестите в Унгария, както Анти-Орешарски протестите в България, са против понижаване цените за енергия.

Когато на 22.11.2013 Западните медии съобщават за отказ на Украйна за асоцииране в Евросъюза, става известно че Международния валутен фонд е поставил условие за асоцииране, Украйна да увеличи цената на газ, за потребление с 40%. И веднага започват хиляди да протестират в Украйна срещу правителството, което не иска да повишава цената за населението.

Антиправителствените протести в Турция с начало 28 май 2013 година официално се провеждат от турски еколози, против застрояването на парк "Гези" на площад "Таксим" в Истанбул. Протестиращите пледират за ограничаване свободата на словото, свободата на печата, свободата на консумация на алкохол и аборти.

В действителност Запада е възмутен от строежа на аерогара, чиито размери ще надвишават размерите на най-големите западно европейски аерогари, с което ще ги конкурират.

Интересен факт е и че между Анти-Орешарски-протестиращите "от народа" се виждат и чужденци (от западните съюзници), със слушалка в ухото. Вече през ноември 2013 "туристическия сезон" в България очевидно е в разгара си и по улиците на София се виждат компактни групи от по 7-10 чужденци, които всъщност са от различни краища на света, а помежду си комуницират на английски език.

Такива групи чужденци се наблюдават и на протестите в Истанбул през май 2013.

А самите съюзници на България официално заявяват, че избора на шеф на ДАНС не е съгласуван с тях. От американското посолство разпространиха официално излявление: "Бяхме запитани дали това назначение е било консултирано с нас и отговорът е, че не е било." Британският посланик Джонатан Алън коментира в twitter: "Назначението беше прибързано прокарано, без изслушване, без дебат или възможност да се научи повече за кандидата."

Цитат от вестник "Труд" от 21.06.2013:
"Случаят Пеевски е бил обсъждан между
Жозе Барозу и Пламен Орешарски. След
срещата между двамата председателят на
Европейската комисия казал, че това
назначение в ДАНС е притеснило не само
българските граждани, но и Еврокомисията,
и страни-партньори. Той отправи към
Пламен Орешарски препоръка когато прави
ключови назначения, особено в сектори,
свързани с борбата с корупцията и
организираната престъпност, да ги
подлага на широки консултации."


Както българските политици трябва да подлагат на широки консултации с "Големия Брат" кого да назначат, така и българският народ трябва да подлага на широки консултации с "Големия Брат" за кого да гласува, преди да ходи на избори. Защото в противен случай пак ще има протести на площад "Независимост".

Както казват американците:
"Приятелите можеш да си ги избираш,
но брат трябва да го приемеш такъв,
какъвто е."


Към края на 2013 г./началото на 2014г. антиправителствените протести утихват, тъй като правителството не налага съществени промени, засягащи интересите на чуждестранните корпорации - собственици на благата в България, както и не дава ход на руски проекти като "Южен поток" 🛢 и АЕЦ-"Белене".

www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.euSpiderwww.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker