Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
войник
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Наемна войска

Професионална, наемна войска не е нужна и не е възможна при социализма, тъй като в социалистическото общество на практика няма прекариат - безимуществени и задлъжнели хора, които по собствено желание биха се лишили от свободата си и биха рискували живота си за пари.

Както при демокрацията, ако нямаше огромна маса от граждани, погасяващи по няколко потребителски кредита, трудно биха се намерили астротърфъри, които да възпяват Новия световен ред.

В държава с капиталистическо устройство, ролята на армията е да защитава корпоративни интереси на концерни и банкстери, на (чуждестранни) инвеститори.

Военни операции се провеждат извън територията на държавата и наборна армия не е подходяща, тъй като провокира недоволство сред военнослужещите, техните семейства и обществеността.

За да мотивира своите граждани, да търсят работа като наемни войници, държавата с капиталистическа икономика свежда до абсолютен минимум качеството на живот на социално слабите. Регулационни механизми са увеличаване на безработицата, увеличаване броя на излежаващите присъда, редуциране на социалните придобивки, влошаване на социално-битовите условия, ограничаване досъпа до медицинско обслужване и образование, чрез комерсиализирането им.
loading...
Според немският историк Михаел Волфсон (Michael Wolffsohn) причината за "Източнизирането" на немската армия е икономическото положение на бившата Източна Германия. Според немският вестник "Thüringer Allgemeine", повечето от войниците и войничките готови да жертват живота си в Афганистан, Ирак и къде ли не още по света, са жители на присъединените през 1990 г. нови немски републики (бившото ГДР).

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Предимството на професионалната армия е изключване на общественото мнение относно собствените жертви, вследствие военна интервенция на чужда територия. Освен това наемната армия осигурява работа на утайката на обществото - садисти, психопати, изнасилвачи, серийни убийци, интелектуално недостатъчни личности и дава възможност на асоциалните да бъдат полезни, ако не на цялото общество, то поне на една тънка прослойка от него.

"Sozial ist, was Arbeit schafft"
"Социално е това, което дава работа"
Девиза на немските политици от
християн-демократически-съюз и
християн-социален-съюз.


Още по темата:

Германия търси да назначи наемници от ЕС

Психологически профил на наемния войник

Френският Чуждестранен Легион

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker