Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
войник войник войник
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Légion Étrangère

Особена форма на армия, представлява Френският Чуждестранен Легион, съставен от доброволци от 136 нации. Командният състав на легиона е съставен само от французи. Légion Étrangère е основан от краля на Франция Луи-Филип на 10.03.1831, когато по време на Наполеоновите войни Франция губи голяма част от колониите си и има нужда от нови грабежи.

Първоначално Френския Чуждестранен Легион е бил използван за завоюване и отбраняване на френските колонии в Африка. По време на Кримската Война - 1853-1856 година, Френският Чуждестранен Легион защитава Османската Империя от Русия. Франция изпраща войници в Силистра и Варна, срещу 4000 българи доброволци, които се сражават на страната на Русия.

На днешно време Френският Чуждестранен Легион защитава корпоративните интереси на френски индустриалци, както и властта на диктатори от възмутеното обществено мнение, в неоколонии на Франция.

В много държави вербовка на новобранци за Чуждестранния Легион, е престъпление. В Германия се наказва с 5 години лишаване от свобода (§ 109h StGB). В Швейцария завърналите се легионери биват осъждани на затвор. Австрийци, които са служили в Легиона биват лишавани от австрийско гражданство.

Бюро за набиране на новобранци за Френския Чуждестранен Легион в момента организира Facebook.

Статута на Чуждестранния Легион на "пушечно месо" още по онова време се демонстрира очевидно, с искането на генерал Joseph Gallieni:

"Je demande d'emmener avec moi 600 hommes de la
Légion étrangère afin de pouvoir,
le cas échéant, mourir convenablement""Изисквам, да ми бъдат отпуснати 600 войници от
Чуждестранния Легион, в случай че се стигне до
там - да загинат с чест."


По официални данни, "само" 10% от войниците в Чуждестранния Легион биват избити при сражения. Може да се предположи, че действителната квота на убитите е неколкократно по-голяма.

La nationalité française est conférée
par décret, sur proposition du ministre
de la défense, à tout étranger engagé dans
les armées françaises qui a été blessé en
mission au cours ou à l'occasion d'un
engagement opérationnel et qui en fait la
demande.


Article 21-14-1, Loi N°99-1141 du 29 décembre 1999

Легионери биха могли по закон, чрез проливане на кръв при сражения, да получат френско поданство, ако предложи френския министър на отбраната.
loading...
След 1945 година легионери са предимно военнопрестъпници от Вафен-СС. Много от тях "се записали" в легиона директно от лагерите за военопленници, в края на Втората световна война. Генерал Charles de Gaulles дискретно дава възможност за реабилитиране на французи, участвали на страната на нацистите от 33e division de grenadiers SS Charlemagne.

В момента основната маса на Légion Étrangère представляват източно-европейци, по-малко латино-американци. И само 20% от легионерите са французи, на които Франция е дала нова идентичност като канадци, белгийци, люксембургци или швейцарци - престъпници с тежки присъди, избягали от затворите.


Още по темата:

Германия търси да назначи наемници от ЕС


www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker