Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Конспиративна теория

Конспиративна теория или теория на конспирацията, наричана още теория за заговор, е алтернативно обяснение на явленията, предимно в политическия живот, което се различава от това на мейнстрийм-медиите, финансирани от управляващите в държавите с демократични традиции.

Конспиративните теоретици често се базират на принципа Cui bono, в противоположност на господстващите, които обясняват явленията най-вече със случайния фактор.

"In politics, nothing happens by accident.
If it happens, you can bet it was planned that way."


"В политиката няма нищо случайно.
Ако нещо се случи, то така е било замислено."


Франклин Д.Рузвелт


Cui bono е метод, при който за да се обяснят явленията логически, се изхожда от това кой би могъл да извлече изгода от създадената ситуация, след което се търсят доказателства, в подкрепа на хипотезата.

Така например Подпалването на Райхстага през нощта на 27 срещу 28 Февруари 1933, конспиративните теоретици обясняват със заговор на фашистите, на които им трябва претекст, за започване на репресии срешу комунисти и ограничаване правата на населението (стратегия на напрежение). Нацистите още на същия ден 28 Февруари 1933, прокарват "Verordnung des Reichspräsidenten zum Schutz von Volk und Staat" - "разпореждане на президента за защита на населението и държавата", с което анулират първата в историята на Германия демократична конституция - ваймарската конституция.

Ако Нацистка Германия беше спечелила Втората световна война, холокостът щеше да се нарича хуманитарна помощ за населението, а критиците на "Окончателното решение на еврейския въпрос" (Die Endlösung der Judenfrage), щяха да се наричат конспиративни теоретици.

Фалшивата информация за ужасните оръжия за масово унищожение, които притежавал Садам Хюсеин, конспиративните теоретици обясняват с интереса на американското правителство да се сдобие с петрола на Ирак и нуждата от претекст за започване на война.

Подпалвачите на войната и контролираните от тях средства за масова информация, обясняват грешката случайно съвпадение, а войната се води за освобождаване на иракския народ от тиранина Садам. И така казва и George W. Bush, когато изпраща наемниците: "Вие отивате не да завоювате, а да освобождавате."

"Измислиците са целесъобразни,
ако не могат да бъдат опровергани."

Йозеф Гьобелс
- министър на пропагандата
на Нацистка Германия


Използването на химически оръжия в Сирия през август 2013 год., логически е невероятно да е реализирано от правителството на Башар Асад, след като всички знаят, че ще бъде използвано от САЩ като претекст за започване на война.

Ако се приеме че въобще е имало атака с химически оръжия, то от това могат да имат изгода единствено терористите пардон опозицията, като по този начин получат подкрепа от USA & Co.

Конспиративни теории съществуват под три форми:
А. Изследвания на събития от обществения живот, от независими учени, при което учените разкриват истинските причини за събитията, като разобличават правителството. Такива теории биват заклеймявани от казионните средства за масова информация, като конспиративни теории на неудачници и параноици.

Б. Плитко скроени измислици, които целят да отклонят вниманието на обществото от проблемите, по метода "Red Herring". Най-често разпространявани от жълтата преса, която също е казионна и освен сензация, цели да тривиализира "конспиративните теории" от първия тип, основани на реални факти.

***

С цел да дискредитират дисидентите , които разобличават машинациите на управляващите, паразитите лансират "поддръжници" на тези теории, които ги изопачават, приписват им мистичен характер, свързват ги с фатални числа, имена и митове от древността.

Когато някоя истина изплува, средствата за масова информация реагират веднага с изопачаването ѝ, свързват новината с масонство, илюминати, тайни общества, русалки, извънземни, НЛО, а този, който е дръзнал да предостави на обществото истината, бива моментално обвинен в антиамериканизъм и антисемитизъм.

В. Природни бедствия - земетресения, наводнения, цунами, пожари, се интерпретират като следствие от употреба на тайни оръжия на САЩ, например High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP) или аерозолни престъпления - разпръскване на химикали от самолети.

Ако баш демократите с лицемерните усмивки разполагаха с толкова съвършени оръжия, с които Русия не разполага, те нямаше да водят с никого преговори и нямаше да се съобразяват с ООН.

Конспиративните теории около HAARP целят единствено да величаят САЩ и да създават комплекси за малоценност на останалите нации.


Известни конспиративни теории:

Планът "Ран-Ът"

Билдърбъргска конференция

Триковете на соросоидите

HAARP

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker