Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Емигрант
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Политическа и икономическа емиграция

Емиграция е доброволното или насилствено напускане за дълъг период от време на държавата на обитаване и заселване в друга държава. Мигриралите хора се наричат спрямо напуснатата страна емигранти, а спрямо приемащата страна имигранти. Медиите често спекулират с понятието политически емигрант и икономически емигрант.

Политически емигрант е този, който се отрича от официалната политика на родината си и се поставя в услуга на държава, която се стреми да наложи изгоден за нея режим в родината му. Успее ли един път тази държава да наложи марионетно правителство, веднага преустановява приема на имигранти от васалната държава .

Политическата емиграция се смята за престъпление, както в тоталитарни, така и в демократични режими:

Наказателен кодекс на РБ:
Предателство и шпионство
Чл. 101. (1) Български гражданин, който напусне страната
или откаже да се върне в страната с цел да се постави в
услуга на чужда държава или на чужда организация, за да ѝ
служи във вреда на републиката, се наказва с лишаване от
свобода от три до десет години.


Приемането на политически емигранти от една държава, както и въвеждане на ембарго срещу нея, е една от формите на намеса във вътрешните ѝ работи в мирно време. Западните демокрации интерпретират такива мерки, като дълбоко хуманни и мотивирани от нарушаване на човешките права в съответните държави. В действителност правителствата, обвинявани в диктатура и нарушаване на човешките права, ограничават приватизацията и разпродажбата на благата им на чуждестранни "инвеститори".

Емигрантите от Куба и до ден днешен биват сърдечно посрещани в САЩ и на тях американците не предлагат, както на българите след края на Студената Война, да обръщат картофите в McDonald's.

Кубинците емигрират в САЩ, защото там ги подготвят да разрушат комунизма в Куба и да лансират приватизацията, а за това американците дават мило и драго. Но България за тях е прочетен вестник и устройване на българи на добре платена работа, е излишен разход.

Времената, когато с няколко интервюта пред "Радио свободна Европа", имигрантите са правили успешна кариера, са вече анахронизъм. Днешните имигранти в клекнало положение берат аспарагус и малини. Задача на пропагандата е, по форумите в българското интернет пространство, клакьорите да убеждават невежите, че там на Запад българите така се устроили, че вече си купили жилища и децата им следвали в престижни университети.

Икономически Емигрант е този, който инвестира капитали в икономиката на една държава и отваря нови работни места за местното население.
loading...
Официално икономически емигранти са членове на клана Живков: Синът му Владимир Живков. Бившата снаха на Тато - Маруся Мирчевска, която на цената на побоища от Владко и последвало от тях болнично лечение, обезпечава финансово много поколения след себе си.
Със "спестените" пари от времето на "Народната Власт", те си осигуряват щастлив и безгрижен живот в САЩ.

По стара традиция, USA & Co като набележат някоя държава за приватизация, от първо предлагат на нейните "диктатори" да напуснат страната, като се договарят с тях да подсигурят старините им. Ако те не се съгласят, тогава изпращат тайни агенти да проведат Цеветна Революция. Чак когато и това се окаже невъзможно (например Куба), изпращат НАТО, респективно обявяват ембарго.

Икономически емигрант е и Павел Ходорковский - син на руския петролен олигарх Михаил Борисович Ходорковский. Откакто баща му е в затвора, Павел Ходорковский не си е ходил в Русия. С милиардите загребени през епохата на Борис Елцин, Ходорковский е подсигурил щастлив и безгрижен живот в САЩ на ∞-поколения Ходорковский.

Предпоставка за политическа емиграция е конфликт между държавата, от която емигранта произхожда и държавата, която го приема. Предпоставка за икономическа емиграция е емиграционна политика в законодателството на държавата приемник.

Така например САЩ, Канада, Нова Зеландия, Австралия, Южна Африка, разглеждат молби за приемане на икономически емигранти, в зависимост от капиталите, които те са инвестирали. В САЩ освен това се разиграва лотария за Зелена Карта, от която държавата печели ежегодно пари.

Много закъсали хора по света мислят, че ако успеят да се доберат до САЩ, ще могат да решат финансовите си проблеми. В действителност САЩ е държава в която няма регламентирана платена годишна отпуска, болнични не се заплащат, а за неквалифицирана работа се заплаща по-лошо, дори и от това в страните от 'Третия свят'.

За разлика от САЩ, в повечето Западно-Европейски държави няма законова основа за икономическа емиграция. Например в Германия теоретически съществува възможност за приемане на емигрант, който не съответства на изискванията за политически емигрант:

AuslG § 30 Aufenthaltsbefugnis
(1) Die Aufenthaltsgenehmigung wird als Aufenthaltsbefugnis
erteilt, wenn einem Ausländer aus völkerrechtlichen
oder dringenden humanitären Gründen oder
zur Wahrung politischer Interessen der Bundesrepublik Deutschland
Einreise und Aufenthalt im Bundesgebiet erlaubt werden soll und die
Erteilung einer Aufenthaltserlaubnis ausgeschlossen ist oder ihr
einer der in § 7 Abs. 2 bezeichneten Versagungsgründe
entgegensteht.


"...zur Wahrung politischer Interessen der Bundesrepublik Deutschland..." - "...за обслужване политическите интереси на Германия..."

На практика тази опция в немското законодателство не се използва. Доносниците обикновено биват регистрирани като студенти, специализанти, докторанти, аспиранти ("Work and Travel").

Най-пресният и нашумелият случай на излкючение от правилото за даване на поданство, е известният френски актьор Жерар Депардийо, който през първите дни на януари 2013 получи руско поданство, чрез декрет от Владимир Путин.

С цел да го унижат, западните официални медии, както и техните клакьори в интернет, обявиха постъпката на Gérard Depardieu, като алчност да не плащал предстоящото увеличение на данъците във Франция.

Твърдението, че получаване на чуждо поданство може да спаси от плащане на данъци, е лъжа. Данъци се плащат в страната, в която се реализират печалби, независимо от поданството на предприемача. А за развиване на бизнес в една държава, не се изисква предприемача да е неин подданик.

Самият актьор в открито писмо заявява, че правителството във Франция пречи на прогреса и задушава творчеството.

Предишният известен в историята случай, когато Русия дава на чужденец зад граница поданство, е Георги Димитров, който също, като Gérard Depardieu е загубил българското си поданство.

Икономически емигранти биват погрешно наричани хора, които поради финансови затруднения напускат родината си и търсят работа в държави с по-висок жизнен стандарт. Статутът на такива хора не се причислява нито към категорията на политически емигранти, нито към категорията на икономически емигранти. Това са така наречените гастарбайтери, в миналото са били наричани гурбетчии. Те имат статут на временно пребиваващи гост-работници измекяри , които след много години биха могли да подадат молба за разрешение за постоянно жителство в държавата приемник.

Обикновено гост-работниците получават постоянно жителство и без политически интерес от страна на държавата приемник, в случай че упражняват непривлекателен и ниско платен труд, с което не представляват конкуренция за местното население.

Още от 1970-те съществуват журналистически проучвания, относно политиката на Западните Демокрации, да устройват гастарбайтери на вреден за здравето труд и да ги използват за фармакологични експерименти. Например да метат радиоактивен прах в атомните-електро-централи и малко преди да се разболеят от рак, да им се прекратява трудовия договор, а с него и разрешението за престой на територията на страната.

Съществуват и други случаи - емигранти, които развиват психози вследствие стреса, на които не прекратяват трудовия договор. Естествено не от хуманни съображения. Неудачниците ги сочат с пръст, те служат за назидание и целят да снижат долния праг за безперспективност на широките маси - приказката за Заека и жабите.

Имигрантите не трябва да представляват и конкуренция за местните, по отношение на брак и създаване на семейство. За това полицията контролира личния им живот и в случай че започнат флирт, веднага полицаите бързат да очернят имигранта пред този (тази), с който е осъществил(а) контакт.

Този полицейски метод е много добре представен във филма "Терминалът" от 2004 на Стивън Спилбърг, в сцената в която шефа на охраната забелязва на камерите за наблюдение, как източно-европееца се запознава с местна жена и незабавно съобщава на жената, че мъжът с който се е запознала, спи на гарата.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


През периода на Студената война, Западна Европа и САЩ разгръщат широкомащабна емигрантска политика. Всички "беглеци" от Източна Европа, които публично заявяваха, че са били преследвани в родината си, поради политическите си възгледи, получаваха статут на бежанец (политическо убежище) и биваха устроени на престижна, изискваща висока квалификация и съответно високоплатена работа. През онази епоха се целеше култивиране у интелигенцията на Източна Европа на чуждопоклонничество, русофобия и дезертьорство.


Още по темата:

Тарифи в Германия

Неравноправно заплащане на източно-европейците на Запад

Заплати в САЩ по специалности

Заплати в Германия по специалности

Гражданин на Евросъюза

Колко ще останат гражданите от ЕС във Великобритания

Правата на българите в чужбина

Βсеки има право свободно да избира своето местожителство

Емиграция при демокрацията

Мотиви за емигриране

Икономическа полза от имигрантите

Работа като детегледачка

Имигрантите и БХК

Операция за десант на Куба от кубински имигранти в САЩ

България подлагала бежанците на мъчения

Западните "имигранти" в България

За кои емигранти американската мечта става реалност

Мигрантите - заплаха или изгода за Европа

Докато българите се оплакват от разходи по бежанците, македонците реализират от тях печалби

Ще разрушат ли мигрантите Европа, както варварите Рим?

Германците посрещат бежанците с Würstchen und Bier vom Faß

Български роби в Италия

Българи-гурбетчии в Германия

Западно-европейците демонстрират в подкрепа на бежанците, източно-европейците - против бежанците

Гражданите на ЕС нямат право на социални придобивки в Германия

83.000 безработни българи и румънци в Германия

Германия ще даде повече права на бежанците, от колкото на гражданите на ЕС

Принудително настаняване на бежанци в частни жилища

Германия дава на бежанците джобни пари, колкото една заплата в България

Западът ще отдели полезните бежанци от плевела

Защо Западът кани бежанците

Над 700 нападения над чужденци в Германия за последните 11 месеца

Германия ще екстрадира криминално проявени бежанци в страните, през които са минали

Великобритания отряза социалните придобивки на чужденците от ЕС

Чужденците в Германия от ЕС - три месеца без право на помощ за безработни

Турция препраща в ЕС само болни и неквалифицирани бежанци

САЩ дават по 200.000$ на северно-корейци да имигрират в САЩ

Великобритания подготвя репатрииране на европейските граждани

Гражданите от ЕС в Германия без право на социална помощ

Чужденците от ЕС в Германия - без право на детски надбавки

Социална помощ в Германия

Германия редуцира детските надбавки за източно-европейците

Излизане зад граница при комунизма

Фиктивно бащинство за сдобиване с хубав паспортФилми, тематизиращи емиграция:
"Шахта" от 2013 година, режисьор Нурбек Эген
"Терминалът" от 2004 година, режисьор Стивън Спилбърг.
"Балканска браћа" от 2005 година, режисьор Божидар Бота Николић,
който третира войната в Югославия.
"По-добър Живот" / "A Better Life" от 2011, режисьор Chris Weitz.

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker