Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Причини за повишаване, понижаване
или запазване курса на валутите


Обменният курс на валутата на една държава, както и икономиката ѝ, са относителни спрямо валутите на останалите държави и техните икономики. Тъй като благата на Земята са константа, повишаване курса на една валута, се основава на понижаване курса на друга валута. Т.е. валутите, както и икономиките на държавите, са игра с константна сума.

Въпреки предприемане на мерки от страна на държавите за повишаване, понижаване или запазване обменния курс на валутите им, курса зависи и от обективни причини.

В случай на ембарго (Иран 2010, Русия 2014) валутният обменен курс на държавата-жертва на ембарго, се понижава. Стоковото покритие на парите по време на ембарго бива атакувано. Забраната за закупуване на стоки от държавата, срещу която е обявено ембарго, респективно на внасяне на стоки в нея, понижава курса на валутата на потърпевшата държава.

Когато с определена валута не можеш или ти е забранено да купуваш стоки, стойността на тази валута пада. С валутата на източно-европейските държави по време на социализма не можеше да се купуват стоки-статус символи, поради което не бяха напълно конвертитуеми.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


През септември 2013 година курсът на долара започва стремително да пада, според медиите, защото директорът на Federal Reserve - Ben Bernanke бил наредил печатане на долари. В действителност курсът на US$ започва да пада, поради неуспешното завършване на сирийския конфликт с реми. И поради разкритията на Edward Snowden: Както премиер-министъра на Франция Jean-Marc Ayrault забрани на министрите да използват Smartphone, а вместо това ги задължи да ползват специални защитени от подслушване мобилни телефони, така и индустриалци по целия свят предприемат мерки за защита от промишлен шпионаж, което за САЩ означава пресъхване на източниците за иновации в американската наука и техника.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


През лятото на 2014 г. курсът на американския долар започва да се повишава спрямо еврото и руската рубла, поради икономическите санкции срещу Русия, от което Русия и Евросъюза губят, а САЩ печелят. Както през Първата - и Втората световна война европейците се избиват, а САЩ излизат от икономическата криза с печалби.

© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
Всички права запазени


eXTReMe Tracker