Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Семейство Семейство Семейство
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum
Семья семейство

Семейство

Думата "семейство" произлиза от думата семе, тоест продължение на рода, което по правило се счита основно предназначение на семейството. Семейството е една от основните структури на обществото и както самото общество, се развива и видоизменя съобразно обкръжаващия свят, като реагира на потребностите на епохата. Семейството е социално пространство за защита и развитие, и като такова е от решаващо значение за развитието и жизнеспособността на следващото поколение.

В човешкото общество отношението към семейството се изменя. Например в страните от Източна Европа, в условията на демокрация, се регистрират по-малко бракове. В началото на преходния период в 1990-те, в някои страни от източния блок, количеството бракове се редуцира на половина. Раждаемостта в бившите комунистически държави от Източна Европа е била по-висока от тази в другите европейски страни. Тези показатели бързо се снижават и в края на 90-те години раждаемостта в пост-комунистическите страни, вече е значително по-ниска, от тази в страните на западна и северна Европа.


Още по темата:

Семейство

Кои мъже са узрели за семейство
loading...
Средната възраст за сключване на първи брак

Причини за развод

Забременяване от труп

Брачно предложение

Брак по сметка

Фиктивен брак

Форми на семейство

Семейството в първобитното общество

Разделение на труда в семейството

Колкото повече една жена остарява, толкова по-търсена е от мъжете

Ролята на секса в брака

Представата за семейство

Осиновяване

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker