Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

"Il existe deux leviers pour faire bouger un homme,
la peur et l'intérêt personnel."

Napoléon Bonaparte (1769 - 1821)

"Има два лоста, с които можеш да подтикнеш хората
към определено действие - страх и лична изгода."

Наполеон Бонапарт (1769 - 1821)

Причини за развод

Причините за развод могат да бъдат от най-различно естество. Когато истинските причини не се знаят или е трудно да се класифицират, най-близко до реалността се оценяват постъпките на другите, на принципа на "Бръснача на Окам". Човешкото поведение най-често се ръководи от материална изгода. И ако не знаем причините, най-малък риск да сбъркаме е, да обясним постъпките на другите с материални подбуди.

Според изказвания на собственички на големи моделни агенции, в началото на 1990-те за жените-модели при разумно планиране на живота, е достатъчно да работят до 30 годишна възраст, за да се подсигурят финансово за цял живот.
развод
В условията на турбокапитализъм, докато мъжете си мечтаят за любов, дори и за посредствените жени е напълно реално да финансират целия си живот, в периода до 30 годишната си възраст, и обвързване с брак би ограничавало "кариерата" им.

Според мейнстрийм авторите, причината за нежеланието за сключване брак, респективно за развод и ниската раждаемост, е влошаване социално-битовите условия, несигурността и високия риск от безработица, характерни за прехода към пазарна икономика в Източна Европа.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Но влошаването на социално-битовите условия в източноевропейските страни в условията на пазарна икономика, не може да бъде причина за намаляване на раждаемостта. Именно в най-бедните държави на света, при които има пазарна, а не планова икономика, раждаемостта е особено висока.

В съвременната култура на знаменитостите, семейство основано на любов между мъжа и жената, вече не принадлежи към мейнстрийм. Семейството става демоде, хората с морал - посмешище.

В края на 20-ти и началото на 21-ви век, семейството в България мутира в своеобразна симбиоза. Мъжете и жените живеят на двойки, които много напомнят архетипа "Бони и Клайд". Жените имат склонност към хибристофилия, а мъжете съдействат в намирането на случайни мъже, които финансират "семейството" им.

След 2009 год. българското население до такава степен обеднява, че на двойките им се налага да си "доработват" с джебчийство, жилищни измами и пр.

А при "истинските" двойки при които все още се наблюдава някаква форма на моногамна връзка, по правило мъжът разполага със собствено жилище и достатъчен доход за издръжката и на жената. Характерното за България, понякога да се забавя изплащането на заплатите, провокира ярост при жената, която реагира като се сърди на мъжа и докато той не получи заплата, не му разрешава да я пипне с пръст. Но и при брачни двойки, на мъжа останал временно без работа, често съпругата му не му разрешава секс, докато не си намери работа.

И как модерната жена да има семейство, след като всеки ден нейни приятелки и разказват, че мъжете им издържат не само децата им, но и тях - жените си и даже им дават пари на ръка, да могат да си спестяват за старини.

В развитите индустриални държави е честа практика мъже, останали без работа, да не споделят това със съпругите си и да излизат сутрин от къщи и да се прибират "от работа" вечер.


Още по темата:
loading...
Промяна в социалния статус

Експлоатация в семейството

Средната възраст за сключване на първи брак

Забременяване от труп

Брак по сметка

Фиктивен брак

Брак за наследство

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker