Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
крепост крепост
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Култура през средновековието

Средновековието е мрачен период от историята на човечеството, през който населението е трябвало да се бори с много социално-битови проблеми: Студ, болести, политически вълнения, висока престъпност, недостатъчни доходи.

Изкуството през средновековието и особено литературата, са били достъпни само за богатите, тъй като бедното население е било неграмотно. Само богатите и благородниците са били грамотни. Преди откриването на книгопечатането е било непосилно закупуването на книга, поради баснословната ѝ цена.

Единствено музиката е била достъпна за всички прослойки на обществото. И отделните прослойки са се различавали по нивото на слушаната от тях музика.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


През средновековието единствена алтернатива за професионална кариера с интелектуален труд е била длъжност в църквата, както и през 21-ви век в страните под американско влияние, с интелектуален труд изкарват прехраната си единствено соросоиди.

Повечето останали в историята композитори и художници, са от ренесанса - периода от 16-ти до 19-ти век. Може да се предположи, че живота през средновековието е бил толкова тежък, монотонен и скучен, колкото при Celebrity Culture от края на 20-ти и началото на 21-ви век - период в който се "твори" атонална музика, абстрактен експресионизъм и се издигат в култ асоциални личности със скандална известност.
Още по темата:

Право на първата брачна нощ в България

Феодализъм, средновековие

Жизненият стандарт през средновековието
loading...
Култура през средновековието

Феодализмът в България

Търговия с роби през средновековието

Право на първата брачна нощ

Фридрих Енгелс за Ius primae noctis

Ius primae noctis в изкуството

Съвременна интерпретация на феодализма

Разлика между робовладелски строй, феодализъм и капитализъм

Кораб за роби

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker