Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Пазар за роби
Пазар за роби в древността и
конкурс за мис при демокрацията.
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Мис България

Мис България е национален конкурс за красота, за неомъжени българки. Началото си Мис България води от 1920-те и 1930-те години. От онова време са известни малко имена на лауреатки, които са участвали в избора за Мис Европа. Българската Държавна агенция "Архиви" предоставя снимка, на която се вижда художникът Дечко Узунов, професор Асен Златаров и актрисата Мара Фратева, в компанията на предполагаемата Люба Йоцова - Мис 1929, както и двама други в маски, в Градското казино в София, вероятно от 1929 г.
Мис България 1929
Дали снимката е от проведен конкурс за красота или обичаен купон на интелектуалния елит, не се знае, както не се знае и кой е направил фотографията.

След дълго прекъсване, през време на Втората световна война и социализма, конкурса подновява за кратко дейността си по време на Световния младежки фестивал в София през 1968 година. Тогава избират 16 годишната Бранимира Антонова за Мис Фестивал. Три години по-късно Бранимира осребрява победата си в конкурса, като се омъжва по любов за перспективния Владимир Грашнов - син на партизанин и министър, бъдещ бизнесмен (шеф на Мобилтел) по време на прехода към капитализъм.

След дълги години на социалистически морал, конкурса МИС се възродява отново, заедно с "възродителния процес" в България през 1987 година, под предводителството на именития Иван Славков - Батето.

Провежда се в престижния за онова време хотел "Родина" в столицата и конкурса носи името на хотела - "Мис Родина", а Таня, приятелката на Батето, завоюва аплодисментите на публиката, след което Иван Славков със "спестените" от времето на народната власт пари, води Таня на почивка в Кот д'Ивоар.

Не след дълго Иван Славков е детрониран и Мис Родина се преселва при неин приятел - състудент от ВИФ, културист, пикап-артист и колекционер на знаменитости, който се оплаква на приятели, че "режийните" по варненската шантонерка, възлизат на около 2000 лева месечно, при средна заплата при социализма по онова време около 200/300 лева.

Малко преди да капитулира, комунистическото правителство в България през 1989г. учредява лиценз за провеждане на конкурс Мис-България на фирма "Интерсаунд", собственост на Васил Папазов. Вътрешни междуособици в търговията с женска плът, костват живота на Васил Папазов през 1997г., но Папазов оставя наследници, които лицензията продължава да изхранва.

Казват, че тези които печелили конкурси за Мис, били преспали с журито. По-скоро всички, които са взели участие са го направили и не само с журито. А журито (респективно техните началници), обикновено са мъже и както всички мъже, имат вродената способност да се влюбват. Сексът е евтин, любовта е скъпа.

Говори се, че както при политическите избори, така и при конкурса МИС, предварително се знаело кого ще изберат. Много от феновете на конкурса остават разочаровани, че били избрали най-грозната, както при политиците били избрали най-простия.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Изборът за МИС не цели и не претендира да избере най-красивата жена или даже най-красивата участница в конкурса по красота. Конкурсът МИС е просто сергия, на която се предлага стока. И никоя сергия не претендира да разполага със всички възможни артикули. Както и продавачът на сергията не препоръчва непременно най-качествената стока на клиентите, а често залежалата стока.


Още по темата:

Списък на всички избирани до този момент Мис-България

Перспективи след участие в конкурс за МИС

Българските миски през очите на българските медии

Успешните българки на прехода

Фатална жена

Модел
loading...
Наложница

Сороститутка

Girl next door

Любимец на жените

Българките в Германия предлагат дъмпинг цени

Оценка на красотата

Хетера

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker