Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Емблема на Гладио
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Гладио

Една от секретните терористични формации на НАТО е "Gladio" (от латински gladius - сабя). На езика на ЦРУ - "Stay-behind-Organisation".

Швейцарският историк Dr. Daniele Ganser (Д-р Даниел Гансер) в своята книга "NATO Geheimarmeen in Europa" "Тайните армии на НАТО в Европа" 2008 година публикува доказателства, за организираните от ЦРУ секретни военни групировки в Европа, които по време на Студената война, осъществяват секретни операции - на езика на НАТО "Black operation" или "black op", които включват терористични актове и атентати, които приписват на комунистите с цел дискредитиране на левите политически партии.

Гладио е създадена през 1950 г. от НАТО, ЦРУ и английското разузнаване МI-6, пет години преди създаването на Варшавския Договор. От 1950 година и най-малко до 1990 година, дейността на Гладио се състои в организиране на саботажи и терористични операции   под фалшив флаг в Западна Европа, Гърция и Турция. С Гладио се свързва и така наречената "стратегия на напрежение" в Италия.

След края на Студената война, аналогична роля изпълняват така наречените борци за човешки права, които организират Цветните революции, взривяват елетроснабдяването на Крим и пр. подривна дейност.

В Германия за целта са били ангажирани бивши нацистки офицери:

Райнхард Гелен - германски генерал-майор от Вермахта по време на Втората световна война. След войната е назначен от американски военни да изгради шпионска организация срещу Съветския съюз. По-късно през 1956, той е и първият президент на немското разузнаване - Bundesnachrichtendienst.

Ханс Глобке - още през 1932 ръководи мерки за предотвратяване евреите да кръщават децата си с типично еврейски имена. След 1934 Hans Globke работи в сферата на "възродителния процес" - смяна на имената на гражданите. По-късно основава "Blutschutzgesetz" - закон за забрана на кръвосмешение на немци с евреи. През 1939 Глобке работи над "Kodex des jüdischen Rechts" - "Еврейски кодекс", с който евреите в окупирана Словакия биват лишавани от права и собственост. По сведения на ЦРУ, Hans Globke взима участие и в депортиране на 20.000 гръцки евреи в коцентрационните лагери в Полша. След войната в правителството на Конрад Аденауер, Глобке заема длъжността държавен секретар.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


През юни 2006 става известно, че правителството на Adenauer през 1958 информира ЦРУ за местоположението на Адолф Айхман - нацистки офицер от Гестапо и един от главните организатори на Холокоста. Нито ЦРУ, нито правителството на Западна Германия, не информират Израел за находката. Конрад Аденауер се опасявал Adolf Eichmann да не издаде Hans Globke.

Horst Wendland - нацистки офицер, впоследствие генерал от Bundeswehr и ръководител на тайните служби - Bundesnachrichtendienst.


Още по темата:

Стратегия на напрежение

Хибридна война
loading...
Война срещу терора

Blowback

Тайните затвори на ЦРУ

Европейски проект ИНДЕКТ

ЦРУ и нацистите

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
Всички права запазени


eXTReMe Tracker