Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Лесбийка Гей
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

Психология и социология на хомосексуалността
loading...
Естествената представа за сексуалност, е представата за любов между представители от различни полове. Тази форма на сексуалност, се възприема от повечето хора като "нормална".

До този момент не се знае какви са причините за сексуалната ориентация при хората. Със сигурност се знае, че не е въпрос на взимане на решение - да бъда хомосексуален или да бъда хетеросексуален. Всички опити научно да се докаже причина за сексуална ориентация, са провалени. Опитите да се докаже генетична предопределеност също са провалени. Защото има едноячни близнаци, при които единият е хетеросексуален, а другият хомосексуален.

Мъжете хомосексуалисти почти никога нямат деца, поради което се приема, че мъжката хомосексуалност не се предава по наследство. Хомосексуалността при жените, често е бисексуализъм и вероятно хомосексуалните жени по-радко остават без поколение. Известни са случаи на жени лесбийки, като например холивудската звезда Джоди Фостър, на която и майка ѝ също е лесбийка. И Джоди Фостър също е майка на две деца, бащата (бащите) на които не е назовала.

Вероятно роля играе и общественото устройство и възможността за намиране на партньор в конкретно общество: През 1970-те източно-германски сексолози публикуват статистики за 5%-6% хомосексуални мъже в социалистическите страни. В момента статистиките на Западните индустриални държави говорят за 10% хомосексуални мъже. По отношение на хомосексуалните жени, не съществуват официални статистики, защото жените са изключително прикрити.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


При еволюцията на организмите на земята, процеса на овулация при самката остава скрит, с цел самецът да не знае от кого самката е забременяла и да помага при отглеждането на поколението. От там произлиза и прикритостта на жените, вследствие на което не се знае каква част от жените са лесбийки, каква част от жените са способни да получават оргазъм в присъствие на мъж и от кого жените забременяват.

Френският писател Guy de Maupassant изразява учудване, относно хомосексуалните полови връзки между мъже преди брака, във френските колонии в Северна Африка - Алжир, Тунис, Мароко. На днешно време в Западна Европа и САЩ, очевидно хомосексуализма между мъже никого не учудва, въпреки че причините не са религиозни, а финансово детерминирани.

Хомосексуализмът не е присъщ само за хората. До този момент са познати около 450 вида животни, които понякога осъществяват хомосексуални полови контакти, като заместител при дефицит на готови за секс представители на противоположния пол. За разлика от животните, при мъжете от бедната прослойкa от обществото съществува перманентно дефицит на готови за секс представители на противоположния пол.


Филми, тематизиращи ЛГБТ:

Arès

"La Belle Saison"

"La Vie d'Adèle – Chapitres 1 & 2"

"On ne choisit pas sa famille" 2011 г., режисура Christian Clavier

"Децата са добре"/"The Kids Are All Right" 2010 г., режисура Лиза Холоденко

"Notre jour viendra" 2010, режисура Romain Gavras

"Le Temps qui reste" 2005, режисура François Ozon


Още по темата:

Възпитание и хомосексуалност

Хомосексуалност и моногамия

Хомосексуална пропаганда

САЩ легализира еднополовите бракове

Гей-паради

Решение на съда за човешки права в Страсбург, за признаване на хомо-семействата

Джендър

Смесени тоалетни и душове за мъже и жени в САЩ

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker