Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Комплекси за малоценност
Последни новини игри рисунки музика филми приказки моите прятели празници уроци impressum

loading...
Комплекси за малоценност относно местожителството

Българите заминали след 1990 год. на Запад като емигранти и гастарбайтери, вследствие унизителната и ниско платена работа, която най-често там извършват, развиват комплекс за малоценност, който се опитват да компенсират когато си дойдат в отпуска в България. Някои дори са толкова бедни, че идват до България да ползват по-евтина медицинска и стоматологична помощ.

Относно социалния статус на българите, преселили се след 1990 г. на Запад, може да се съди по компютрите, които използват за интернет. Значителна част от посетителите от САЩ на българските фейсбук-групи, имат монитори на компютъра с резолюция 1024 x 768. Такива компютри са били произвеждани през миналия век и едва ли са купени, дори от битака.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Повечето от българите на Запад дори нямат компютри, а се включват в интернет само с мобилните си телефони. По всичко личи, че те дори не научават местния език, защото новините за държавите, в които живеят, те научават от слухове и клюки, разпространявани във Фейсбук.

Характерно за поведението на българите живеещи на Запад е, че когато си дойдат в България, в компанията на техни роднини и приятели, започват да си придават значимост, като критикуват колко България била бедна и изостанала и как те на Запад пробили и колко забогатяли - така нареченото избиване на комплекси за малоценност: Баснята за "Заекът и жабите".

В екстремни случаи, някои български гастарбайтери на Запад са толкова завистливи и злоради, че дори се радват когато някой в България се самозапали. Защото от това те се самооправдават за неудачите в живота си.

Същите личности, когато в чужбина се срещат с българи, говорят с тях на "смесен език" - основно български, но с използване на думи от местния език. Като че ли са забравили тази или онази дума на майчиния си език.

А в момента, в който решат да се върнат окончателно в България, започват при среща с други българи, живеещи постоянно в чужбина, да им говорят как те там нямали никакъв живот - баснята за "Лисицата и гроздето".

Някои хора, които живеят в малки провинциални градове и успеят да се устроят в столицата, например като си намерят любовник в столицата, когато се връщат в родния си град, се правят че са забравили главните улици в него.

"Пази боже сляпо да прогледа"!

www.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu Spiderwww.aliceswonderland.eu www.aliceswonderland.euwww.aliceswonderland.eu
© 2006-2019 www.aliceswonderland.eu
All rights reserved


eXTReMe Tracker